despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Le-a venit rândul la… o nouă viaţă

scris de Ando

Am o sinceră satisfacţie când, după câte o plimbare prin oraş, trebuie să fac unele corecţii la lunga şi trista noastră listă cu case căzute. Şi aici, mă refer bineînţeles, la acele imobile care au intrat pe făgaşul renovării, reamenajării etc. Că, la final, aceste operaţiuni sunt sau pot fi discutabile este o altă problemă. Important este – după mine – că, prin astfel de intervenţii, mai dispar de pe faţa oraşului măcar o parte din acele degradante aspecte de paragină şi mizerie de care ne plângem adesea.

Sigur că e foarte greu, acum, să ţii pasul, adică să iei de la capăt o listă începută de aproape şase ani, aşa că facem apel la înţelegerea cititorilor pentru foarte posibilele scăpări, mai ales că anul 2020 s-a arătat, încă din start, destul de darnic cu astfel de „surprize”.

Aşadar, iată acum, alte câteva din clădirile de pe lista noastră pe care le-am depistat, recent, în lucru:

blocul de pe bulevardul Dacia 86

clădirea de strada Maşina de Pâine 54

casa de pe strada Inişor 17

2 comments to Le-a venit rândul la… o nouă viaţă

  • vlad

    Casa de pe Masina de Paine ar trebui sa intre la exemple de “asa nu”. Pana la inchiderea birourilor am trecut zilnic pe langa casa si in starea ei originala. Nu avea mansardarea aia butucanoasa, ferestrele erau parca proportionate mai in regula, si s-au acoperit detalii finute de pe pereti. Mi se pare atat de urat refacuta, ca as trece-o la “case cazute” 🙂

    • Ando

      @vlad: Aşa e, cea veche avea personalitate ! Pe de altă, parte intrăm în eterna dilemă: privim, ani de zile, cu regret vechea clădire, lăsată de proprietar în părăsire şi paragină sau acceptăm salvarea şi valorificarea ei, e adevărat cu multe derapaje estetice? Sigur, ideal ar fi refacerea cât mai decentă şi mai apropiată de original, dar asta se întâmplă foarte rar. Să vedem şi aici cum va ieşi în final.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>