despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Foto-raid pe platforma Pipera

scris de Ando

Am lucrat pe platforma Pipera înainte de 1989 şi vreo doi ani după. Nu am nici sentimente de mândrie şi nici prejudecăţi. Aşa a fost să fie. De atunci, am mai trecut în zonă cu diverse treburi şi trebuie să mărturisesc că, deşi de fiecare dată vedeam schimbările, din ce în ce mai substanţiale, nu mi-a trecut prin cap să fac şi fotografii.

Aşa că, în ideea de a nu uita complet vechile repere, recent am făcut un foto-tur pe platformă pe care o să-l comentez în continuare.

De la început, precizez că o să abordez doar zona cuprinsă între Bd. Dimitrie Pompei şi str. Fabrica de Glucoză, cam pe unde era înainte aerodromul Pipera.

În fapt, platforma industrială însemna şi CIL Pipera adică unul din cele mai importante combinate din industria lemnului din ţară, plus institutul – ICPIL – aflat, mai jos, la intersecţia străzilor Gara Herăstrău cu Fabrica de Glucoză, plus liceul de specialitate situat pe bd. Dimitrie Pompei.

Dar asta este zona pe care o ştiu cel mai bine şi despre ea o să scriu. Am încropit şi o hartă ajutătoare:

Capătul tramvaielor 16 si 36:

Este într-adevar altceva decât înainte – cel puţin în partea dinspre stradă. Se vede că s-a intervenit, s-a curăţat şi toaletat. Să recunoaştem însă că este şi greu să menţii curăţenie într-o zonă vitregită de vecinătăţi: mă refer în special la blocurile (iniţial de nefamilişti) aflate încă în spate, în imediata apropiere.

Puţin mai încolo, spre str. Gara Herăstrău, este sediul Ana Pan – clădire nouă, iar apoi, tot pe partea dreaptă, este fostul liceu industrial de electronică, acum Colegiul tehnic Edmond Nicolau.

Fosta cantină a liceului arată, acum, cam în halul ăsta:

Pe colţul dintre Dimitrie Pompei şi str. Gara Herăstrău avem clădirea Nova Building.

Aici în intersecţie, de pe dâmbul de vizavi, se zăreşte ce a mai rămas din F.E.A. (Fabrica de Elemente de Automatizări).

Clădirea se află pe Calea Floreasca dar fiind – din câte ştiu – prima ridicată în zonă, fabrica era considerată ca parte integranta din ”platforma electronicii”. Acum este sediul holdingului Romenergo

FEA a fost construită cu consultanţă şi asistenţă de la firma japoneză HOKUSHIN şi a constituit din punct de vedere concepţie, organizare etc. modelul pentru alte ulterioare fabrici din branşă.

A sosit momentul să fac o precizare: pentru uşurinţa expunerii voi folosi, de multe ori, expresia “pavilion administrativ”. În fapt, în majoritatea acelor blocuri (în general cu 5-6 etaje) erau amplasate (pe lângă serviciile conexe) secţiile de montaj, diverse laboratoare, departamentele de cercetare-proiectare etc. Şi după cum se va vedea, mare parte din aceste clădiri au supravieţuit fiind rapid adaptabile la diverse modificări, reîmpărţiri interioare etc. În plus, multe fiind ridicate dupa cutremurul din 1977, au structura de rezistenţă bine dimensionată şi executată.

Acum, aşa spuneam, din FEA a rămas doar pavilionul administrativ; secţiile, magaziile, anexele au fost demolate şi după ce terenul a stat ceva timp în stand-by, văd că acum s-a deschis un front de lucru (parcă se discuta, la un moment dat, de un proiect numit Floreasca City. Ăsta o fi ? Nu ştiu.

Revenind pe platforma propriu-zisă, o să parcurgem în sens invers bd. Dimitrie Pompei adică spre şos. Petricani. Pe dreapta, vizavi de capătul tramvaiului 16, este gardul de beton al unei foste unităţi militare care, din câte ştiu, repara aparatură şi echipamente radar, radiolocaţie; se şi vede ceva în acest sens în imagine.

Această unitate militară ocupa o suprafaţă foarte mare, mărginită de cele doua artere importante: Dimitrie Pompei şi Fabrica de Glucoză. Nu ştiu ce si cât mai este unitate militară. Cert este că Muzeul Aviaţiei a preluat câteva din hangarele unităţii pentru a-şi amplasa exponatele. Intrarea în muzeu este situată mai jos, la intersecţia străzilor Fabrica de Glucoză cu Gara Herăstrău.

Paralel cu linia tramvaiului, urmează, imediat, un grup de clădiri noi ridicate chiar în zona unde era sediul C.I.E.T.C. adică Centrala Industriei Electronice şi Tehnicii de Calcul.

Nu-mi dau seama dacă vechea clădire a CIETC a fost refolosită şi placată cu pereţi cortină sau demolată.

Pe aceeaşi linie a bd. Dimitrie Pompei era apoi I.I.R.U.C. din care, sigur, a rămas corpul de clădire în care se află acum trustul de presă Ringier.

I.I.R.U.C. avea ca principal obiect de activitate asigurarea service-ului pentru tehnica de calcul, maşinile de scris, de marcat etc. din toată ţara şi avea sucursale în toate judeţele.

De remarcat în această zonă, densitatea mare de clădiri noi ridicate pe distanţa a nici jumătate de staţie de tramvai!

Urmează, şi cred că nu greşesc, singura întreprindere care a fost complet rasă de pe faţa pământului: I.E.M.I. (Intreprinderea de Aparate Electronice de Măsura şi Industriale). Prin amabilitatea domnului prof. univ. Nicolae Drăgulănescu, care am fost coleg la IEMI, am obţinut câteva imagini de atunci. IEMI ocupa o zonă întinsă între bd. Dimitrie Pompei şi strada Fabrica. de Glucoză. Ca orientare, blocul administrativ, cu 5 etaje, se afla pe str. Fabrica de Glucoză iar până la bulevard, se întindeau secţiile de prelucrări, montaj, clădiri anexe etc.

Acum, la bd. Dimitrie Pompei, paralel cu linia de tramvai, s-a construit un mare centru de business pentru bănci, firme, birouri:

În partea opusă, după ce a fost implozat pavilionul administrativ…

… s-a ridicat un complex de blocuri-turn cu destinaţie de locuinţe. Nu ştiu preţurile, dar cei de la etajele de sus, de pe latura străzii Fabrica de Glucoză, au într-adevăr vedere frumoasă spre lacul Tei.

Suntem tot pe bd. Dimitrie Pompei. Vizavi de IEMI şi de statia de metrou Pipera era Electronica TV (de fapt secţia de asamblare televizoare care s-a desprins din intreprinderea “mamă” “Electronica” ce avea sediul în zona Gării de Est, pe str. Baicului şi care a devenit “Electronica Industrială”). Din Electronica TV a rămas doar pavilionul administrativ, bineînţeles cu o altă destinaţie, să-i zicem, aşa, “în trend” adică… restaurant.

Lângă pavilion, acum câţiva ani, primăria sectorului 2 a lipit un complex cu diverse magazine, restaurante, terase, chioşcuri, complex numit “Piaţa Românească”.

Dacă din vechile anexe au mai rămas unele tronsoane care adăpostesc diverse firme

… pe terenul principal unde erau secţiile de asamblare nu e construit deocamdată nimic dar… să avem puţintică răbdare. Deocamdată-i vopsit gardul!

Este amuzant (într-un fel) că staţia de tramvai se numeşte şi acum Electronica.

După Electronica, pe aceeaşi parte, urma Intreprinderea de Cinescoape (ROCIN) care a “scăpat” binişor. Atât pavilionul adminstrativ :

… cât şi zona secţiilor. Bineînţeles cu alte destinaţii (în general aici sunt sedii de companii, spaţii de distribuţie-logistică, etc).

Revenind vizavi, după staţia de metrou, s-au ridicat mai multe construcţii noi însă eu am să punctez vechile repere adică, în ordine:

FEPER (executa echipamente periferice pentru calculatoare) – a rămas pavilionul administrativ, metamorfozat în centru de afaceri, şi parte din secţia de prelucrări.

CONECT: pavilionul administrativ – la care s-a adăugat o clădire nouă mai în spate – a devenit şi el business center.

Spre intersecţia cu Şos. Petricani, aproape de cotul liniei de tramvai, se află fosta clădire ELAROM – firmă mixtă româno-franceză prevăzută să fabrice de aparatură medicală electronică dar care, din câte ştiu, n-a apucat să activeze.

Să ne întoarcem acum la staţia de tramvai Electronica şi să intrăm pe strada George Constantinescu, care leagă bd. Dimitie Pompei cu Fabrica. de Glucoză. Strada exista şi înainte. Pe stânga, cam pe la mijloc, se afla Intreprinderea de Calculatoare Electronice “FELIX”. O construcţie aparte, fără pavilionul cu mai multe etaje prezent la majoritatea celorlalte intreprinderi de pe platformă. Clădirea de bază a rămas, dar intrarea principală de pe str. George Constantinescu este aproape total blocată privirilor de un imens bloc ridicat în ultimul timp.

Totuşi, cu răbdare, se mai poate identifica o parte din vechea intrare, inclusiv cu firma din acea perioada:

Având front de ieşire pe trei străzi, s-au vândut repede mari porţiuni din terenul înconjurător şi clădirea fabricii adăposteşte acum o grămadă de firme răspândite pe toate laturile.

Unele – cum e Farmexim – şi-au ridicat în plus şi propriile sedii.

Să vedem şi situaţia de pe şos. Fabrica de Glucoză, adică vizavi de pepiniera de pe marginea lacului Tei.

La dreapta, dupa intersecţia cu str. George Constantinescu, imediat lângă grupul de turnuri de pe locul unde era IEMI, întâlnim clădirea Aerofina (iniţial producator de aparatură şi echipamente pentru aeronave). După 1989, pavilionul administrativ al acesteia a fost închiriat timp de mai mulţi ani la diverse firme şi, în final, a fost vândut iar acum este în plină refacere.

Între timp, s-au vândut pe bucăţi alte corpuri de clădire (secţii, ateliere, magazii) în aşa fel încât acum Aerofina are doar micul corp de la intrare, iar puţinii angajaţi rămaşi lucrează într-o clădire preluată de la fosta unitate militară despre care aminteam pe la început.

Pe direcţia opusă, spre şos. Petricani, după “Calculatoare” se găseşte clădirea (ascunsă aproape total de vegetaţie) unde a funcţionat una din primele societăţi mixte din România comunistă: RomControl Data – RCD (oricum, prima romano-americană). RCD monta echipamente periferice pentru calculatoare. La început reperele componente se importau dar, în timp, mai ales cele mecanice, au fost asimilate şi se executau la diverse întreprinderi de pe platformă.

Urmează, pe acelaşi aliniament, firma de echipamente de telecomunicaţii INTRAROM care a preluat clădirea unde Automatica îşi plasase înainte de 89 o nouă secţie de producţie.

Pe colţul intersecţiei cu şos. Petricani, cu vreun an şi ceva înainte de revoluţie, începuse ridicarea unei noi construcţii industriale. Nu ştiu ce urma să fie, dar vremurile i-au schimbat soarta. A fost luată de Mobexpert care apoi şi-a dezvoltat aici un întreg complex de magazine.

Pentru şos. Fabrica de Glucoză există un proiect de lărgire adoptat din decembrie 2010 de Consiliului Local al sectorului 2. Deocamdată însă, nu s-a început nimic deşi această legătură dintre Barbu Văcărescu şi şos. Petricani este o rută extrem de intens utilizată de maşini, iar noile construcţii au adus şi ele un plus firesc la volumul traficului.

Aşa cum spuneam, rândurile de faţă nu se constituie într-un inventar strict a ceea ce a fost şi a ceea ce este pe platformă.

De aceea, menţionez doar că s-a şi construit mult, foarte mult, în plus, cum ar fi: parcul industrial Iride – vizavi de Conect sau Pipera Business Tower. Nu mai zic de puzderia de clădiri ridicate pe locul fostelor secţii, anexe, etc din curţile şi de pe terenurile fabricilor vechi.

Ca o concluzie: platforma Pipera este la fel de dinamică precum în anii 70-80 şi trebuie trecut mai des pe acolo dacă vrei să ţii pasul cu schimbările.

105 comments to Foto-raid pe platforma Pipera

  • Sti ce ma sperie pe mine la dinamica platformei Pipera in particular si la pseudo-companiile multinationale care activeaza acolo si in restul Bucurestiului in general? Ca sunt companii straine care au venit aici datorita fortei de munca ieftine. Cand oamenii vor incepe sa ceara salarii mai mari si statul o sa inceteze sa le acorde facilitati, ce-o sa-i mai tina pe investitorii astia in Romania? Cunostintele sau aptitudinile romanilor in materie de limbi straine si IT? Vrajeala. O economie adevarata este bazata pe productie si incurajeaza in special antreprenorii locali. Si cand zic antreprenori nu ma refer la patroni de shaormarii sau firme de intermedieri. Asa ca platforma Pipera este acum dinamica. Macar sa fie asa si peste 10-20 ani sa avem si noi tinerii corporatisti unde sa ne distrugem tineretea.

  • bogdan

    pe terenul unde a fost FEA se face asa ceva http://www.skytower.ro/skytower_project.html

    @altblog esti prea pesimist, relax. asa rele cum le vezi tu, multinationalele au mai schimbat mentalitatea. si tine de noi sa ne specializam cat mai mult, sa gasim nise in care sa fim competitiivi si sa nu le dam motive de relocare. iar ca sa testezi vrajeala de cunostiinte IT si limbi straine ale romanilor, poate o data o sa fiii nevoit sa vorbesti cu o persoana care asigura suport din India. apoi te astept cu impresii.

  • hm

    brrr, cu indienii ai nimerit-o 🙂

  • va fi interesant de vazut cum se va dezvolta zona dupa largirea strazii Fabrica de glucoza si refacerea intersectiei Dimitrie Pompei cu Barbu Vacarescu…deocamdata dezvoltarea este, in majoritatea cazurilor, in lungul arterelor existente, dar asta se va schimba destul de repede, poate si catre sos Pipera

  • florin

    Pe vremuri,mergeam cu prietenii pe Platforma Pipera,sa vedem Marele Premiu al Bucurestiului la Automobilism Viteza.Incantare maxima pt niste pusti,a caror singura sursa de informare era revista Autoturism.

  • Şi dacă transnaţionalele îşi pun palma’n cur şi se cărăbănesc din zonă, ce dracu’ facem cu măgăoaiele alea? Crescătorii de lilieci? Oricum, am aşa o presimţire că zona aia o să moară repejor. Să vezi atunci dinamică!

  • florin

    Daca pleaca transnationalele va fi jale:unde mai depunem noi ”aplicatii” pt ”job”,unde vom mai munci ca sclavii,pe salarii de sclavi,dar cu mandria ca lucram intr-o transnationala.Poate daca pleaca ne apucam sa mai muncim si pt noi(intr-o nationala)ca,din cate am inteles,spatii vor exista din belsug.

  • florin

    Nokia,prima transnationala care si-a pus palma in kour.

  • @ Bogdan – “iar ca sa testezi vrajeala de cunostiinte IT si limbi straine ale romanilor, poate o data o sa fiii nevoit sa vorbesti cu o persoana care asigura suport din India.” N-am negat niciodata ca romanii au cunostinte f bune in materie de IT si limbi straine. Am zis doar ca acestia nu sunt factori care sa-i determine pe CEO-ii multinationalelor sa ramana aici. Pentru ei profitul e totul, calitatea doar o anexa neglijabila. Cat despre indieni, am lucrat intr-o companie condusa de indieni, deci stiu f bine cu ce se mananca managementul indian si sa va fereasca sfantu’ sa lucrati cu sau pentru ei… 😀
    Plecarea Nokia era previzibila, cel mai bine ar face si-ai nostri ca nemtii, sa incurajeze orice tentativa de antreprenoriat 100% romanesc care sa se concretizeze intr-o unitate de productie, orice, de la suruburi la turbine pentru termocentrale sau orice cooperativa de productie (chiar daca suna comunist, la ei este o reteta de succes). Daca stai la mana strainilor o patesti. Buba e ca pentru asta trebuie sa fii un stat independent sa-ti decizi singur soarta, iar Romania nu prea pare asa ceva.

  • Alex. Timoschenko

    Ati uitat complet de I.C.E., dragilor! Sau ICSITE cum i se spunea, pe cind toate institutele de cercetari aveau ca “factor comun” ICSIT- ! La fel si de ITC – vecinii nostri de la capatul Caii Floreasca. Cladirea ICE-ului a fost demolata, in locul ei s-a construit un bloc probabil tot un “Business center” (in orice caz asa era situatia in 2009 cind am trecut ultima data prin Bucuresti). In orice caz articolul este demn de toata atentia – mai ales pentru cei care am trait niste ani de zile – cu bucuriile si necazurile noastre – pe “Platforma” unde am impartit cu totii o soarta similara, “Mobbing”-ul nu aparuse inca; exceptind unii sefi ne simteam solidari ca virsta/colegi de promotie, profesiune, interese s.a.m.d. O pagina din istoria electronicii romanesti care asteapta sa fie scrisa….de preferat poate in genul articolului de fata, mai curind decit in stilul “rapoartelor de activitate” 🙂

    • PAVEL GHERGHINA

      Buna ziua ! am lucrat la ICSITE ca desenator tehnic si sunt deficienta de auz ! am nevoie de contrac de munca sau adeverinta cu vechime in munca ,pentru ca nu mai am nici un act si mi-la ars fost sot din Pitesti si eu acum locuiesc in Belgia ! Unde se afla arhiva si unde sa obtin copie dupa contract de munca ICSITE, merci ginnyp66@gmail.com

  • Referitor la pavilonul administrativ al Intreprinderii de Calculatoare Electronice “FELIX” eu consider ca se afla anume in acest bloc ,ca se inscrie in cliseul blocurilor de gen din zona http://wikimapia.org/#lat=44.4782888&lon=26.1171412&z=18&l=29&m=b ,sau acolo erau tot capacitati de productie?

  • daca e cineva interesant de apartamentele frumoase pornesc de pe la 150000 de euro 2 camere;))
    intretinerea de pe la 200-300 de euro pe luna

  • Ando

    @bucharest calator: asa, in poze, nu arata rau.N-am mai trecut pe acolo cam de multicel…
    Cu “reculul” asta imobiliar, chiar se lucreaza la proiectul asta ?
    O sa-mi fac de drum sa vad.

  • scarlat

    Stie careva unde se afla arhiva de la ROCIN SA? Multumesc anticipat!

  • Ando

    @scarlat: informatie primita recent –
    arhiva ROCIN este la firma IMMO FINANZ din Business Center Baneasa (unde se afla si KPMG) – tel.0735001204.
    Bafta!

  • bucharest calator

    cu ceva intarziere…deocamdata e in plan, dar cred ca se va face. tot IMMO. maharii s-au pus de-acord o sa sufoce barbu vacarescu si dimitrie pompeiu.
    cred ca in cativa ani o sa se mearga pe vagoane pe M2

  • hm

    treaba cu M2 e chiar serioasă.

  • bogdan

    cu m2 e serios si pt ca geniile de la metrorez de atatia ani de zile nu vor sau nu le da prin minte sa mareasca statiile aurel vlaicu si pipera. si e imposibil sa nu vezi imbulzeala de dimineata si seara la iesirea/intrarea de la metrou.

  • Buna seara,
    Ma uitam dupa scheme vechi de TV Color si am gasit acestea despre Pipera.
    Complet de acord. Desi am plecat de acolo din 1993. Am aflat ac s-a darimat complet si I.I.S. Electronica, lucrasem in ea 8 ani, incepind la Service Electronica care avea birourile linga cantina Electronica si linga liceu si la Sectia cercetare Proiectare a lui Nea Silisteanu si la laboratorul lui Nea Basoiu.
    Au fost ani foarte b uni de actgivitate ca inginer electronist. Lucram cam 9 ore pe zi pentru Electronica si mai luam si cite un TV de depanat daca aparea seara sau un aparat de radio Bucur. Am tot lucrat si asta in Canada pina in prezent ori de cite ori am avut ocazia dar si inginer electric. Am auzit ca Nea Silisteanu nu mai este printre noi din pacate iar Nea Basoiu s-a retras la tara.
    Pacat de toate eforturile. Tin minte ca la asa zisa RFevolutie mi-a venit si mie rindul sa pazesc cu arma curtea uzinei de vreo 2 ori, 12 ore la – 20 de grade Celsius peste noapte ca toti ceilalti designeri.

    • Popescu Laurentiu-Cristian

      Buna ziua: Sunt un fost montor de la S-26 (1972-1978).V-as fi recunoscator daca mi-ati spune ceva despre ing.Zamfirescu si Nicolau,maistrii Sorca,Bentea,Catana,Rugeanu, muncitorii Chiriloiu,Puscas,Mengher,Maruntelu,Milosteanu si Solovastru. Sunt foarte legat de SMRTV, dar nu am mai tinut legatura cu nici unul din colegi.Mi-ar face mare placere daca as lua legatura cu cineva…

      • Anonymous

        Mă numesc Costan Mariana, am făcut ucenicie forma c la locul de muncă la electronica pipera în anii 1972-1974,am lucrat la banda ‘:sorca Ilie ,baraitaru vreau să iau legătura cu colegele si colegii mei.
        Dacă știe cineva , anii de ucenicie se adaugă la pensie si daca primim spor de noapte.
        Unde este arhiva ? La ce adresa ?
        Va mulțumesc anticipat.

  • Ando

    George L.A. Stefanescu, P.Eng.-eu am lucrat la IEMI si la Aerofina. Asa e…sectia de montaj a Electronicii fost demolata.Ironia e ca pe placuta din statia RATB scrie in continuare…”Electronica”:-(
    Nici eu n-am mai trecut decat “in viteza” pe acolo, asa ca trebuie sa revad “la pas” situatia de pe teren…
    Spuneati “pacat de toate eforturile” …platforma Pipera poate nu este exemplul cel mai elocvent, dar ce s-a petrecut- per total-cu economia romanesaca este
    intr-adevar dramatic..

  • C Brad

    Am lucratla IEMI Pipera intre 1975 si 1980 cred ca se numea sectia a4a, aparate de masura. Caut colegi din perioada acea

    • Nicolae Calin

      Am lucrat ca inginer electronist la I.E.M.I sectia 3 in anii 1979 si apoi la I.I.R.U.C anii 1985-1993

      • Tudor

        Multe mulțumiri pentru acest articol.

        Eu am lucrat la IIRUC ca electronist intre 1989-1992, depanam terminale VT100. Sef de sectie era Adrian Verebceanu. Un om foarte de treabă.
        Lucram in echipe de 2, îmi amintesc de Cătălin Dumitrescu cel care mă ajuta sa imi fac “norma”, că mare talent la reparat terminale nu aveam. Poate cineva i-a cunoscut și mă poate pune in legătură cu dânșii.
        Mulțumesc
        Traian Tudor
        trtu@yahoo.com

        • NICOLAE DRAGULANESCU

          Va rog sa plasati textul de mai sus pe grupul Facebook IEMI (ex-FEMI) Bucuresti …
          Poate va raspunde cineva…
          Administratorul grupului

    • Coman Alexandru

      Buna ziua ,

      Inteleg ca ati lucrat la IEMI . V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu o informatie referitoare la locul in care se poate obtine o adeverinta legat de carte de munca , pentru completarea dosarului de pensie .

      Cu multumiri anticipate ,
      Alexandru Coman
      0723213968

      • Al. Timoschenko

        Imi pare rau, stimate domnule Coman, dar nu am lucrat la IEMI, ci la ICE (apoi ICSITE); cu IEMI am colaborat in sensul ca acolo se produceau in serie prototipurile proiectate la noi (in cazul meu era sistemul modular de masura a marimilor neelectrice N2300, in colectivul caruia am fost si eu prin 1975-80).
        Cu stima,
        Al. Timoschenko

      • Ando

        Domnule Coman, încercaţi să găsiţi un contact util pe pagina de facebook IEMI (ex FEMI) – Bucuresti : https://www.facebook.com/groups/1625945474337912/

  • Alex

    Platforma Pipera nu mai este un avanpost al industriei electronice romanesti – asa cum a fost – dar nici nu este doar o aglomerare de “reprezentante” ale multinationalelor. In CONECT au sediul o serie de firme conduse de Radu Georgescu, cel de la care Microsoft a cumparat antivirusul RAV. Nu stiu cati ingineri care lucrau pe platforma inainte de 90 au emigrat in USA si lucreaza la Microsoft – insa ceea ce se intampla in CONECT arata ca putem face mai mult decat sa plecam din tara si lucram pentru ei. La fel, FEPER, nu e un simplu centru de afaceri. In aceasta cladire au sediul si firme conduse de antreprenori, Star Storage, NXDATA, cu domeniul de activitate in zona de servicii de centru de date, solutii cloud, etc – inclusiv pentru piata externa. Mai mult, sectia de productie a FEPER, desi restransa, mai are un colectiv de proiectare si o hala de productie unde se lucreaza cu instalatii moderne de PRODUCTIE a confectiilor metalice fine – sigur e o distamta mare de la rack-uri la plottere, dar inca se produce! In NOVO Park (fost ICI), Luxoft PRODUCE software, nu face suport, in BOB Tower (pe locul IEMI) Alvarion PROIECTEAZA solutii wireless, nu face suport, etc. Desigur, sunt si multe banci, call-centere, etc, dar zona nu va muri cand “capitalistii vor pleca”.

  • Ando

    Alex:mulţumim pentru detalii.Aşa cum spuneam, la finalul articolului, “platforma este la fel de dinamică…”.
    Nici nu se putea altfel dat fiind decalajul tehnologic care exista la momentul 89, pe anumite domenii.
    Important este că s-au creat locuri de muncă.
    Rămâne de urmărit evoluţia zonei.

  • Mantescu Liviu

    Ma numesc Mantescu Liviu Ion si am lucrat la IEMI in perioada 1978-1985, as dorii sa intru in contact cu fosti colegi, ma intereseaza in mod deosebit daca au obtinut adeverinta care sa ateste incadrarea in grupa a ll-a de munca, pentru activitatea desfasurata la IEMI BUCURESTI.

    • geta

      Buna ziua domnule Mantescu

      arhiva IEMI o gasiti aici http://www.arquivo.ro/; intrati pe site, completati cererea, primiti o factura de plata pentru eliberarea adeverintei(functie de ce anume doriti sa cuprinda). Dureaza maxim 12 luni eliberarea – eu am solicitat prin octombrie, dar n-am primit inca nimic.
      spor

  • CUCIU FLORIN

    Din cei ce au lucrat la Electronica Pipera sectia 26 TV da cineva un semn de viata pentru comentarii , din vremuri demult apuse.va multumesc anticipat

    • Popescu Laurentiu-Cristian

      Am lucrat la Venus(banda Sorca Ilie), Sport(banda Bentea), pregatire(banda Catana), intre 1972-1978. Colegi: Gigi Chiriloiu, Sandu Puskas(Soni),Viorica Mengher,Doina Maruntelu,Milosteanu(Milo),Solovastru(Solo).Nu mai stiu nimic de ei si tare mi-e dor de tot ce a insemnat pentru noi SMRTV Electronica !

    • Florin

      Am lucrat la Electronica Pipera în anii 90.

  • Constanda Niculina

    Ma numesc Petcu Niculina si am lucrat la IEMI intre ani 1974-1983 in sectia 4.As dori sa stiu daca ati aflat ceva de incadrarea in grupa a II-a de munca in vederea pensionarii.

    • Duță Garofița

      Bună ziua, ați obținut vreo informație? Mă numesc Duță Garofița, am lucrat la Secția 3 IEMI în perioada 1985-1993 și nu reușesc să dovedesc grupa pentru a ieși la pensie. Cei de la Arquivo, societatea de arhivare care a preluat arhiva IEMI SA (fostă FEMI SA) nu dețin documente sau informații cu privire la grupe. Vă rog, dacă aveți informații folositoare, contactați-mă la 0726251769. Vă mulțumesc.

  • Alex. Timoschenko

    Chiar daca si numai un anumit procent din cele scrise in articolul de mai jos e adevarat, tot merita meditat asupra soartei IPRS-ului in anii de dupa 1990:
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/ROMANIA+FURATA+IPRS+Baneasa+cumparata+la+pret+de+masina+de+lux+s

  • hm

    Ţin minte că în 1994, în zona limitrofă, de-abia se dezlănţuia bine goana după construit. Căci goana după pămînt începuse imediat în 1990.

  • gigi burduf

    am lucrat la Cinescoape 22 de ani . acum tre sa ies la pensie si nu stiu unde are arhiva ROCIN pt. unele adeverinte . daca stie cineva …multumesc!

  • Ando

    @gigi burduf :
    La nivelul anului 2012, primisem informatia ca
    arhiva ROCIN este la firma IMMO FINANZ din Business Center Baneasa (unde se afla si KPMG) – tel.0735001204.

  • Stefania

    @gigi burduf
    in aceeasi situatie sunt si eu, incerc sa dau de arhiva ROCIN SA.
    ati descoperit ceva?
    O sa incerc sa sunt la numarul de la immo finanz, dar nu cred ca mai e valabil

  • Anonymous

    @gigiburduf
    am sunat la numarul acela si acolo este arhiva.
    Am vorbit cu o doamna foarte draguta ca mi-a spus ca ii pot trimite pe mail cerere de eliberare a adeverinte impreuna cu o copie dupa ci si dupa cartea de munca.

  • Rosulica de la Pucheni

    Te saluta rosulica de la pucheni, te asteapta pe la el. Suna-l la 0745556189

  • Condruz Ionut

    Buna ziua! Stie cineva cu ce pot ajunge la CIL Pipera? Sau daca mai exista ceva acolo? A lucrat tata 3 ani acolo pana in 1987 si vreau sa retrag dosarul cu anii lucrati fiindu-i necesari la pensie. Nu gasesc niciun numar de contact, nicio adresa. Am inteles ca 28% mai functioneaza. Am gasit o harta RATB din 1970,aia ma putea indruma :))))))))))))) Multumesc!

  • Anonymous

    http://www.compil.ro/contact/
    Ar trebui să te lase acolo autobuzul 135. Sau să mergi cu metroul pînă la Aurel Vlaicu si apoi pe jos vreo 15 minute, pe șoseaua Pipera.

    Mai demult era o intrare și pe la capătul tramvaiului 16, dar nu știu dacă mai există.

  • Condruz Ionut

    Multumesc frumos pentru raspuns! O sa merg pana acolo.Sper sa dau de arhiva!

  • george

    am lucrat in perioada 1977 – 1979 la iemi bucuresti , si nu stiu cu-i sa ma adresez sa primesc o adeverinta pentru perioada cit am lucrat la acea firma , fiindu-mi necesara pt intocmirea dosarului de pensionare !! va rog frumos , ajutati-ma !!

  • Popescu Laurentiu(Popeye)

    A lucrat intre 1972-1978 la SMRTV (Electronica din Pipera,sectia 260,apoi 26),la banda Ilie Sorca(Venus),banda “Pregàtire”(Catanà),banda Bentea(Sport)si la Bàràitaru.Doresc contact pt.amintiri de la Viorica Mengher, Doina Màruntelu,Gigi Chiriloiu,Sony,Nelu(Miwa)si minunatul meu maistru Ilie Sorca,ing.Eugeniu Nicolau(mecanicul-sef),Milosteanu(incasetare-final).Am avut marca 20499. Multi nu m-au crezut cà il aveam vàr pe Georgescu(sec.partid)care acum e mort…Am auzit cà si Mereanu a murit…Acum locuiesc in Mioveni,str.Liviu Rebreanu,1-2,bloc C-1,ap.67,jud.Arges.Scrieti-mi!

  • Paul Costea

    Frumoasa descriere si la obiect.
    Felicitari tuturor pentru comentarii civilizate.
    E primul loc intalnit unde oamenii nu se injura si asta cred ca spune cate ceva despre ce fel de oameni au lucrat/lucreaza pe platforma sau in acelasi domeniu.Mi-amintesc o discutie in masina 35 dimineatza prin 76 catre platforma : Ce faci?-Bine,….Mult mai bine…Azi decat maine ! ??S-auzim NUMAI de Bine !

  • Ando

    @Paul Costea: Imi pare bine că ne-aţi găsit şi că v-a plăcut materialul.Acum am realizat că au trecut 4 ani şi, deja, s-au produs destule alte modificări pe platformă.

  • Iulian Dumitru

    Buna ziua,
    in legatura cu arhiva de la ROCIN (fosta CINESCOAPE), am sunat acum la numarul 031.405.17.01 – IMMO FINANZ si o doamna foarte amabila mi-a confirmat existenta arhivei la aceasta societate.

  • Marta Marinescu

    Buna ziua.

    Stie cineva unde se afla arhiva CONECT? Am nevoie pentru socrul meu, pentru dosarul de pensionare.
    Va multumesc.

  • Ando

    Pentru cei de la IEMI:

    Puteţi vizita pagina de facebook dedicată fostei intreprinderi :

    https://www.facebook.com/IEMI-Bucuresti-917365758335580/?fref=photo

    Anunţ primit azi, de Moş Nicolae, de la dl.ing. Nae Drăgulănescu 🙂

  • Viorela Petre

    Azi am intrat pe aceasta pagina.Am trecut de curand prin zona si, nostalgia anilor tineretii m-a acoperit.Acum totul este schimat! Cladirile cunoscute de mine au disparut… sunt altele impnatoare dar reci.Eu am lucrat la IEMI la metrologie 1975-1978 apoi la ICSITE (ICE). Am descoperit aici cateva insemnari ale unor colegi si sunt de acord ca, daca s-a dorit distrugerea Electronicii romanesti ar trebui totusi un minim respect pentru ceea ce a insemnat aceasta activitate si macar scrise undeva pe o piatra de aducere aminte pentru generatiile viitoare catea cuvinte desre tinerii plini de entuziasm care au pus umarul la dezvoltarea acestei industrii in acele vremuri erau oameni deosebiti care in conditii precare au realizat multe lucruri notabile!

  • Ando

    @Viorela Petre: Inseamnă că-l ştiti pe ing. Drăgulănescu-care,în acea periadă, era şeful cabinetului tehnic.
    El a deschis şi administrează pagina de facebook dedicată IEMI

    https://www.facebook.com/groups/1625945474337912/

    şi este, din câte ştiu, colaborator la o lucrare mai amplă dedicată electronicii româneşti

  • @Viorela Petre (bănuiesc că eşti Viorela fostă “Cuş” – am fost colegi “de suferinţă” la Colectivul de calitate, încercări, fiabilitate, ş.a.m.d. la ICSIE/ICE) Dragă Viorela. mă bucur că te regăsesc aici, nu mai ştiu demult de tine; dacă doreşti putem schimba cîteva gînduri/impresii/amintiri direct prin e-mail – adresa mea este timoschenko@netcologne.de, ma gasesti eventual si pe facebook https://www.facebook.com/Al.Timoschenko Cu drag si un An Nou cu sanatate si bucurii!

  • @Ando Intr-adevăr s-a şi tipărit o lucrare despre istoria Electronicii Româneşti, destul de “stufoasă”,vreo 3 volume parcă (cu ub preţ corespunzător!) cu multe detalii tehnice şi economice (gen Rapoarte de activitate, etc, scrise în principal de şefi – de secţii, ateliere, colective,ş.a.m.d.), am trimis si eu cite ceva pentru ce am lucrat la ICSITE/ICE, nu stiu in ce masura a fost aprobat materialul. Personal am incercat sa dau ideea de a scrie ceva cu mai putine detalii tehnice si cu mai multe amintiri despre anii si oamenii care au lucrat acolo – ar fi fost, cred, o chestie mai originala; ma gindeam chiar si la o pagina de “facebook” sau un portal de genul celui de faţă; din păcate se pare că ideea nu a prea surîs…..Poate, cine ştie, într-un viitor nu prea îndepărtat….

  • LA MULTI ANI CAT MAI BUNI!…Ma bucur sa constat ca, si dupa 5 ani, excelentul articol bine documentat scris si publicat de colegul Ernest Andone in 2011 se mai bucura de atentia si interesul celor care au cunoscut candva celebra “PIPERA – Platforma a electronicii romanesti”. De asemenea – sa constat MODUL CIVILIZAT in care se discuta pe aceasta pagina web (spre deosebire multe alte pagini) … Sper sa se mentina!!….Cateva vesti bune pentru cititori: 1.Ca fost angajat al IEMI (1970-1976) am creat pe Facebook, mai demult, PAGINA IEMI “IEMI-Bucuresti” si, recent. GRUPUL IEMI “IEMI(ex-FEMI)-Bucuresti” https://www.facebook.com/groups/1625945474337912/?fref=ts…..Rog pe cei interesati nu numai sa le viziteze ci si sa contribuie cu amintiri si fotografii…
    2.Un grup similar si foarte activ este pe Facebook “IPRS-Baneasa”…
    3.Sunt coautor al primelor doua volume ale monumentalei lucrari ISTORIA ELECTRONICII ROMANESTI – O ISTORIE TRAITA in care sunt prezentate toate intreprinderile din Platforma Pipera… Aceasta carte se poate procura prin Editura si Libraria AGIR… In prezent se lucreaza la volumele 4 si 5….Sunt implicati aproape 50 de coautori care au decis sa includa atat date obiective (mai ales tehnice si economice) cat si amintiri, inerent subiective…Cine doreste sa primeasca gratuit si in format electronic contributiile mele privind “AMINTIRI DIN IEMI” si “ISTORICUL FACULTATII DE ELECTRONICA SI TELECOMUNICATII DIN BUCURESTI” precum si capitolul dedicat ICE/ICSITE poate sa-mi scrie pe adresa nicudrag@ymail.com sau prin una din paginile Facebook pe numele meu…
    4.Arhiva IEMI este detinuta in prezent de firma SC UBERUM SRL – Dl.Director Marian Dorel BITCA, OP 10, CP 1018, BRĂILA, Jud.Brăila, Tel.: 0239672142, Fax: 0239652683, uberum_srl@yahoo.com
    S-auzim deci numai de bine!

  • Adriana

    Buna ziua as dori daca ati putea sa ma ajutati sa imi spuneti daca il cunoaste cineva pe Constantin Ion care a lucrat la Electronica Tv,fabrica de televizoare de la pipera.Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde.

  • Buna ziua as dori daca poate cineva sa ma informeze unde s-a mutat arhova uziei electronica din str.Baicului 82 .Am lucrat in uzina intr ani 1973 -1975 am nevoe de adeverinta prentru dosar de pensionare ,va dau un nr .de tef.0741003717 pote e cineva care stie unde si cui sa ma adresez,va multumesc anticipat

  • Buna ziua as dori daca poate cineva sa ma informeze unde s-a mutat arhova uziei electronica din str.Baicului 82 .Am lucrat in uzina intr ani 1973 -1975 am nevoe de adeverinta prentru dosar de pensionare ,va dau un nr .de tef.0741003717 pote e cineva care stie unde si cui sa ma adresez,va multumesc anticipat.

    • Popescu Laurentiu-Cristian

      Prin anii ’90 arhiva IIS Electronica-Pipera era in str. Turnul Eiffel, sector 2. Nu stiu daca si Electronica-Baicului avea tot acolo arhiva, dar…”incercarea moarte n-are!”

  • Gabi

    Buna ziua,

    M-ar interesa urmatoarele doua informatii (daca are cineva detalii):
    – unde se afla arhiva fostei Fabrici de Calculatoare ICE FELIX (un telefon, e-mail, adresa, persoana de contact)
    – unde se afla arhiva fostei Fabrici IIRUC (orice date de contact)

    Va multumesc!

  • Anonymous

    am lucrat din 21,05,1971 si pana in 0ct.1993 la CIL pipera _ producator de mobila,usi,placi melaminate,placi emailate ,mobila de arta ,scaune.A fost cea mai frumoasa perioada a vietii mele.Observ ca cei care fac comentarii sunt in spacial cei care au lucrat in domeniul tehnicii de calcul.Unde oare or fi mobilarii? Eram totusi cea mai veche fabrica din platforma Pipera construita pe vechiul amplasament al aeroportului Pipera.Tare mi-as dori sa pot lua legatura cu vechii si atat de dragii mei mobilari.tel 0727 042236 Vasile Gheldiu

  • marius

    Am lucrat in 88-96 in CIL PIPERA regret ca fabrica a fost distrusa de italieni luata pe 1,5 mil.de dolari acte semnate de Vacaroiu ,italienii de la nusco erau chiriasi si au devenit propietari ,Directorul Cristescu Florin nu iar mai putrezi oasele a semnat iar securistul ala de dediu constantin in prezent director la usi sper sa putrezeasca in iad era lingaul lui ,Ii caut pe colegii mei ,Tabacariu Mihai,Radu Gavrila CTC,Sandu Ene maistru,pot fi contactat la nr0728161558 sectia 7

  • Rosu

    Va saluta rosu din Pucheni

  • Alex. Timoschenko

    Felicitări pentru impresionanta foto-documentaţie, pe care o găsesc foarte utilă pentru cei care am trăit istoria electronicii româneşti, dar şi pentru cei care ar trebui să cunoască ce se făcea în electronica românească timp de trei decenii. O întrebare: nu aţi fotografiat cumva şi ceea ce a rămas din – mai exact cum arată acum locul unde a fost Institutul de Cercetări Electronice – ICE, apoi ICSITE, apoi din noi ICE – la capătul Căii Floreasca (capătul tramvaiului 5 şi aproape de staţia “Aurel Vlaicu” a metroului)?
    Am lucrat la ICE între 1975 şi 1992 (cînd am plecat în Germania).Colegii mei de an au lucrat acolo de la absolvire, din 1967-68. Am primit cu durere în suflet fotografii făcute în timp ce bldozerele dărîmau zidurile…
    Intr-una din vizitele mele prin Bucureşti, acum cîţiva ani am văzut ridicată acolo o nouă clădire, nu se vedea ce e înăuntru, probabil tot o bancă, asigurări, sau ceva similar…
    Cu mulţumiri anticipate

  • Ando

    @Alex. Timoschenko: Vă mulţumesc pentru aprecieri.Am încercat doar să realizez- cât de cât- o imagine a platformei Pipera aşa cum am cunoscut-o eu.In ce priveşte zona de care spuneaţi dvs.(ICSITE=ICE, capătul Căii Floreasca) aici, într-adevar modificările sunt spectaculoase. De exemplu: a fost rasă complet FEA! S-au construit, în loc, un mega-mall-“Promenada”- şi blocul cilindric “Sky Tower”.
    Ce s-a construit pe unde era institutul dvs.? N-am făcut poze, dar poate vă ajută link-ul de mai jos:
    http://www.instantstreetview.com/@44.478836,26.101923,269.49h,21p,0.1z
    Oricum, sunt mai multe clădiri care adăpostesc o grămadă de firme. Chiar şi eu sunt surprins de rapiditatea cu care se modifică peisajul zonei.
    P.S.:Îl cunoaşteţi pe dl.ing. Nae Drăgulănescu ? Am lucrat cu el, o perioadă, la IEMI.

  • Ligia

    Buna ziua. Stie cineva unde se afla arhiva I.I.R.U.C SA care a functionat in B.dul Dimitrie Pompei?

  • Vizitati grupul FB IEMI(ex-FEMI) in care veti gasi imagini recente de la etajul 36 al noului bloc cilindric Sky Tower….Se pot vedea de acolo atat platforma Pipera (bd.Dimitrie Pompei si str.Fabrica de glucoza) cat si str.Barbu Vacarescu si calea Floreasca in apropierea actualului pasaj denivelat de la intersectia lor cu sos.Pipera…

  • vasile Tudor

    va rog imi poate spune cineva unde se afla arhiva de la i.e.m.i.Va multumesc.

    • Nicolae Calin

      La Braila la firmade arhivare ARQUIVO,Birou Relatii cu Publicu – Oficiu Postal10, Casuta Postal 1020, Braila, Telefon:0773343389/0773343517, E-ail: cereri.br@gmail.com

      • Duță Garofița

        Bună ziua, îmi puteți spune, vă rog, dacă ați reușit să obțineți adeverință cu privire la grupă? Eu am obținut de la Arquivo Brăila numai adeverință privind sporuri. Mă numesc Duță Garofița, am lucrat la Secția 3 IEMI în perioada 1985-1993 și nu reușesc să dovedesc grupa pentru a ieși la pensie. Vă rog, dacă aveți informații folositoare, contactați-mă la 0726251769. Vă mulțumesc.

        • Ando

          @Duță Garofița: Stimată doamnă, după cum vedeţi, aici este vorba de un articol de prezentare a întregii platforme Pipera, scris acum 12 ani. NU deţinem datele solicitate de dv., dar vă puteţi adresa direct paginii de facebook IEMI (ex FEMI) unde veţi găsi încă mulţi foşti colegi de la IEMI şi unde puteţi pune această întrebare.

          https://www.facebook.com/groups/1625945474337912/

  • Anonymous

    Va rog mult de tot imi poate spune cineva unde se afla arhiva Liceului de prelucrare a lemnului de pe Platforma Pipera fata in fata cu Unitatea Militara.Va multumesc

  • popescu

    ARHIVA fostei fabrici IIRUC se afla la Ploiesti Jud. Prahova, la firma A&M ARHIVE CENTER SRL IN STR. POMPELOR, NR.3. tel: 0244435802. ATENTIE! Firma respectiva nu are deocamdata autorizatia reinnoita.

  • popescu

    TOT PENTRU ARHIVA IIRUC VERIFICATI, REGISTRUL OPERATORILOR ECONOMICI AUTORIZATI PRESTATORI DE SERVICII ARHIVISTICE SI O SA GASITI FIRMA SC A&M ARHIVE CENTER SRL, CARE DETINE ARHIVA IIRUC. ACOLO PUTETI VERIFICA DACA S-A REINNOIT AUTORIZATIA FIRMEI RESPECTIVE, DEOARECE ACUM ESTE FARA AUTORIZATIE SI VI SE VA SPUNE SA VIRATI TAXELE PENTRU ELIBERARE ADEVERINTE SPORURI, GRUPE DE MUNCA INTR-UN CONT DAT DE EI. DECI ATENTIE!

  • Florin

    Am lucrat la Electronica Pipera în anii 90.

  • Radu

    Am lucrat la întreprinderea de cinescoape in ani 75-76 unde am apsolvit si un curs de strungar. Stie cineva unde se afla arhiva,ptr ami facilita o adeverinta ptr dosarul de pensionare ?

  • Radu Corbu

    Am lucrat la întreprinderea de cinescoape in ani 75-76 unde am apsolvit si un curs de strungar. Stie cineva unde se afla arhiva,ptr ami facilita o adeverinta ptr dosarul de pensionare ?

  • Gabriela

    Am lucrat la Electronica Pipeta.
    Unde gasesc arhiva pentru dosarul de pensionare.

    • Marius Apetri

      Electronica nu stiu intrebati la liceul din zona poate stiu dansii

    • Nicolae Dragulanescu

      Daca ati lucrat la IEMI/ FEMI vedeti grupul FB IEMI (ex FEMI) – cautati adresa lfirmei de arhivare la postarile mai vechi..

      In Pipera au fost multe intreprinderi – fiecare are arhiva transferata la anumite firme private…cautati pe web..

      Nicolae Dragulanescu

  • Buna ziua ! am lucrat la ICSITE ca desenator tehnic si sunt deficienta de auz ! am nevoie de contrac de munca sau adeverinta cu vechime in munca ,pentru ca nu mai am nici un act si mi-la ars fost sot din Pitesti si eu acum locuiesc in Belgia ! Unde se afla arhiva si unde sa obtin copie dupa contract de munca ICSITE, merci ginnyp66@gmail.com

  • Anonymous

    http://www.arquivo.ro/index.php?Page=4
    Incercati aici, este o firma de arhivare din Brăila. Multe întreprinderi din platforma Pipera au arhiva acolo. Eu am lucrat la I.E.M.I și am scos acte pt pensionare din 1976 și până în 1995.

  • GHERGHINA PAVEL

    Merci ! dar stiti e-mail ?

  • NICOLAE DRAGULANESCU

    La Braila la firma de arhivare ARQUIVO,Birou Relatii cu Publicul – Oficiu Postal 10, Casuta Postala 1020, Braila, Telefon:0773343389/0773343517, E-ail: cereri.br@gmail.com

  • Pavel Gina

    Buna ziua ! mia spus ca nu are la arhiva ICSITE ! locuiesc in Belgia si nu stiu unde este arhiva ! va rog sa ma ajutati

  • Anonymous

    Incercati la sediul firmei ICE SA din bd.Dimitrie Pompei 5-7, sector 2, Bucuresti…
    Se pare ca este “mostenitoarea” ICSITE …Mai este activa acum in 2021…

    Daca nu gasiti solicitati la sediul Arhivelor Statului din Bucuresti..

    ICSITE (fost ICE) a fost desfiintata in 2007 cand cladirea cu teren a fost achizitionata de firma ROMSYS detinuta de omul de afaceri elvetian de origine romana Marius Cojanu…

    Dupa 15 ani este posibil sa nu mai existe nicio arhiva ICSTE pentru doar cateva persoane..Mai exista doar arhivele marilor intreprinderi industriale desfiintate dupa 1990 si care aveau mii de angajati….

    VA DORESC SUCCES…

  • PAVEL GINA

    Nu am gasit si e altul pe strada aia

  • George StefanescuPEng

    Buna ziua, si eu am astfel de probleme. Intimplarea face ca eu il cunosc pe dl profesor Niculae Dragulinescu, mi-a fost profesor la Electronica Industriala curs. Am lucrat 8 ani la IIS Electronica Pipera pe bdul Dimitrie Pompei 5-7 si 3.5 ani la NEI S.A. inclusa in IIS Electronica Pipera ca adresa. Am facut proiectul de stat la ICE la linia de Coral si Indepenendent 100. Am avut multi colegi la ICSITE. Printre d-l Profesor Ionut Tache mi-a fost coleg de laborator la Cercetare Proiectare la Electronica Pipera.
    Nu mai exista date despre cine si cit a lucrat acolo si vad ca legile pensiilor sint revazute anul asta si se cer date digitalizate. Am rezolvat ca aici exista acordul social inre Canada si Romania sa se echivaleze pensiile aprobat din 2012 si mi-am luat cu mine cartea de munca cind am plecat legal si mi-am tradus-o in Bucuresti la Ministerul Justitiei. Oricum lucrez full time de 34 de ani… Sper sa a ajute cu ceva astea. Cu stima

  • GeorgeStefanescuPEng.

    Buna ziua,
    legat de intrebarea doamnei Adriana….se prea poate, nu era dl Ion Constantin la sectia 26 Electronica Pipera eu tin mine acest nume.
    Eu stiam pe maistrii Catrinu Mirel, am lucrat cu el peste 6 ani, un om deosebit de de treaba, maistru Trica. Nu mai siu pe unde ar fi astazi. Din ce stiu maistrul Trica lucra la Vestel in Turcia la TV.

    • Adriana

      Buna seara, l-am gasit. Dansul a lucrat la invarcare, descarcare si era din Moara Vasliei
      A decedat in 1992 , din pacate. A fost tatal meu natural….care nu m-a.recunoscut
      .poveste intortocheata!

  • PAVEL GINA

    de ce imi spui astea care nu sunt adevarate si va bateti joc de mine sa caut la balamuc! eu sunt deficienta de auz ! da ca nu stiti atunci nu mai spune aiurea

  • PAVEL GINA

    ICSITE si ce adresa era ?

  • PAVEL GINA

    Iertati-ma ca v-am jicnit! va rog numai daca stiti adresa ?

  • Anonymous

    Iertati-ma ! Va rog sami dati adresa lui ICSITE ! eram Desenator ! pina 1989 am lucrat

  • Anonymous

    ICSITE avea adresa cal.Floreasca 169, sector 2. Vechea cladire si terenul ei au fost vandute ROMSYS si apoi revandute de aceasta firma, evident mult mai scump, unor investitori imobiliari.
    Acum acolo este o noua cladire a unei firme de cu totul alt profil…

    CITITI MAI SUS CEEA CE AM SCRIS deja privind ICE S.A. din str.Dimitrie Pompei nr.5-7 si Arhivele statului..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>