despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

sîntem buni, geniali, uriași

Din cînd în cînd, drumurile mă poartă-n zona Otopenilor: ba pe Deneu, ba pe Centură – după cum mi-i norocul.

De fiecare dată nu mă pot opri să mă minunez de cît ne-a dus mintea atunci cînd am vrut să „rezolvăm” situația traficului în zona asta.

Aici – pentru cine nu știe – e locul unde șoseaua de centură se mută dintr-o parte într-alta a căii ferate; pe scurt, ca să mergi pe Centură, trebuie să traversezi șinele. Adaugi și fireștile conflicte de trafic stînga-dreapta cauzate de cei cei ce intră și ies și te iei cu mîinile de cap.

Fiindcă așa nu mergea, acum vreo 15 ani s-a construit o mîndrețe de pod, care-ncepe după dedesubtul podului vechi de peste Centură și traversează calea ferată: gata, mașinile nu mai trebuiau să stea la barieră.

Ce nu s-a rezolvat nici acum, cu toate cîcîielile și experimentele făcute pe pielea șoferilor, este cum intri pe Centură, venind de pe DN1: dacă ai drum în stînga, spre Mogoșoaia, trebuie să ocolești… doar doi kilometri jumate. O iei pe Centură spre Tunari, urci podul nou, stai să-ntorci la un giratoriu, mai urci odată podul nou și de-abia apoi ai terminat treaba. Altfel nu se poate!

listă de articole selecționate despre infrastructură – aici

4 comments to sîntem buni, geniali, uriași

  • un muc

    Teoretic doar cei care sunt între Jandarmeriei și Centură au problema asta. Pentru că se poate face stânga pe Jandarmeriei și de acolo tot înainte (cu un mic zig zag 🙂 )

  • Acum vreo 10 ani chiar aveam niste prieteni in partea de Otopeni de dinspre Mogosoaia/Odai si tin minte ca nu faceam nebunia asta de ocol, asa ca m-am dus pt StreetView sa ma uit la imagini din trecut cu ce era acolo (uitasem), aparent un sens giratoriu improvizat. Nu inteleg de ce nu au implementat solutia asta la modul mai serios sub acel pod, sa stau in acea parte de Otopeni si sa fac zilnic naveta spre Bucuresti as fi super nervos ca trebuie sa fac zilnic acei km in plus.

  • hm

    Momentan s-a rezolvat, că băgară Otopenii-n carantină 😂😂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>