despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

comentarii

arhiva

telelelegondola

Mă ştiţi; m-apucă uneori un chef de contrazis lumea, de căutat nod în papură, de mă şi mir ce-i cu mine.

Şi – în această stare fiind – mă gîndii io de ce o fi aşa de rău să facem, naibii, telegondola aia.

O fi chiar aşa o tîmpenie, o hidoşenie, aşa de aiurea? O strica chiar aşa de rău Bucureştiul?

Poate-om vedea mai bine gunoaiele de sus, poate om vedea mai bine p-ăia care-aruncă cîinii morţi în lac.

Ne-o plimba şi noi, om căsca gura. Sîmbăta s-or duce miresicile să-şi facă poze din văzduh…

Credeţi că n-o să fie coadă la bilete? ohohoo… Poate însuşi Onţanu o să-şi puie uniforma de general şi o să şadă la ghişeu.

Dar… noi n-avem nevoie de telegondolă, că nici alte capitale n-au, şi de ce trebuie să inventăm noi roata…

… da’ hai să inventăm naibii roata!

… dac-am risca? … dacă o să ne placă? … dacă o să fie mişto, telegondola?

——–

viteza telegondolei – de 5 metri pe secundă – cu care ne-a bătut toată presa la cap săptămîna trecută, înseamnă vreo 18 kilometri la oră.

11 comments to telelelegondola

 • Păi da, că atunci când nu se face nimci ne revoltăm că nu se face nimic. Şi cand se face, de ce se face? Uite aşa, tre să fim contra din prinţip, nu? 🙂

 • Nu, nu va fi misto. Travereseaza niste zone neinteresante.
  Si oricum, discutam de un posibil proiect. Nu se va face nimic, sunt sigur.

 • Poate că sunt şanse ca acea telegondolă să aibă succes. Dar prefer ca riscul de a deveni un succes să fie asumat de un investitor privat, nu de primăria/primăriile care de abia îşi gestionează treburile fundamentale. Nu există nici un plan de afaceri legat de sistemul acesta de transport public, nu există nici un studiu de fezabilitate a investiţiei şi de impact asupra tuturor segmentelor urbane. Crezi că bugetul primăriei – construit din impozitele şi taxele pe care le plătim cu toţii – va putea fi încărcat cu încă un credit (pentru investiţia iniţială) şi cu încă un volum de cheltuieli de operare şi mentenanţă, care nu se ştie cum vor fi acoperite din încasări?

  Prefer ca aceşti bani să fie folosiţi pentru dezvoltarea unui sistem de transport de mare capacitate, fie el şi suspendat. Acesta ar putea astfel avea şi valenţe de tren cu belvedere.

 • @Raiden: te contrazic, se va face pentru ca nu pierde nimeni altcineva decat noi – e pe banii nostri. Dar, fiind asa, cate un banut de la fiecare nu se va isteriza lumea. Dupa cum ne isterizam ca tot cu niste banuti cotizam toti pe factura de electricitate pentru TVR. Apoi aflam ca tot nu le ajunge si e pe pierdere … Atat constructia cat si intretinerea ne vor costa pe noi. Macar daca-l fac, sa aiba naibii la fiecare statie si un loc de bunjee-jumping! 🙂 Poate pe unii i-am putea impinge fara bunjee ….

 • hm

  … la apetitul de distracţie al bucureşteanului, zic că n-o să iasă în pierdere. Să te ţii buluceală.

  Acu’ nu ştiu. Impact vizual urît – o avea. Dar şi Roata mileniului a fost soi de sacrilegiu în Londra. Nu că e rost de comparaţii.

  Dacă n-o facem, asta e! Găsim noi altceva, nu-mi fac eu griji.

 • pe site-ul primariei gasesti ceva informatii despre proiect…e si un pdf cu un asa-zis studiu peisagistic…daca scoti telegondola lucrurile se apropie de normalitatea utilizarii corecte a salbei de lacuri…http://www.pmb.ro/servicii/urbanism/proiecte/proiecte_0.php?catid=21#

 • hm

  am cetit mai zilele trecute…

  s-o facă suspendată la dus şi subacvatică la întors…

 • florin

  Daca o sa treaca prin zone ce merita vazute(si)de sus,atunci parca ar merita.Si totusi NU!Orasul asta si mai ales oamenii care il populeaza nu merita asa ceva.Uitati-va la mijloacele de transport in comun;pe afara par normale,dar pe dinauntru e jale:nelipsitele grafitti,coji de seminte sau fructe,ambalaje,servetele(mai mult sau mai putin parfumate),resturi etc.Asemenea constructie e pt tarile civilizate unde esti tras de maneca si ti se spune:Donnule,vedeti ca faceti mizerie pe banii mei!

 • Antonescu, rugat în scris să aprobe înmormântarea unui popă legionar, mort în Spania, pe afet de tun, scrie pe cerere: “Dracu’ a văzut popă pe tun? Aprob, să se vadă!” Parafrazând: “Să se facă telegondolă, să vedem!” După aia ‘om socoti şi cine şi ce cheltuie, cum va influenţa zona, cum vor lua ăia şi gunoaiele, etc, etc. Dar dacă nu facem, şi doar cârtim, nu se schimbă nimic…

 • tudor

  Și totuși… primăria ar trebui mai întâi să asigure un iluminat corespunzător al trotoarelor, dezăpezirea în timpul iernii, curățenia, să plătească corespunzător poliția locală astfel încât să asigure ordinea și siguranța cetățenilor, să angajeze suficienți inspectori la garda de mediu pentru ca aceștia să mai bage în seamă și munții de jeg de pe terenurile virane, să eutanasieze/sterilizeze/… câinii comunitari, să asigure finanțarea corespunzătoare a spitalelor din administrarea ei, a școlilor… Pentru toate chestiile ăstea nu prea sunt bani în momentul de față, în schimb pentru telegondole, stadioane, mobilier stradal din italia (care e distrus în câteva luni), fântâni arteziene (în mijlocul mizeriei)… se găsesc bani că deh, sunt în investiții în economia locală.

 • Eu m-aș bucura s-o facă, pentru că dacă scoate viteză medie de 18 km/h tot e mai bine decât cei 8-9 km/h viteză medie a traficului prin București la ore aglomerate. Deci nu cu scop turistic, ci utilitar 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>