despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

alibiul perfect

Dintr-o Capitală ce putea fi veselă, drăguță și deschisă Bucureștiul a degenerat într-un mleci urban rușinos.

Primarul Oprescu a spurcat ireversibil orașul, transformîndu-l într-un loc unde nepăsarea, delăsarea, disprețul și ilegalitatea ne-au condus viețuirea. Pînă să ne dăm seama de toate astea, ne-am rîs de el în fel și chip și lui i-a convenit de minune.

Primarul Firea a desăvîrșit procesul ăsta prin mediocritate, meschinărie, rea-voință și răzbunare. Și ce distracție din nou, cu cele mai groase glume cu țațe și țărănci.

Vedeți voi: le-a convenit să se-ascundă-ndărătul unei măști dintr-asta. E alibiul perfect. Le-a dat timp; le-a dat loc; lumea facea bășcălie și nici nu se sinchisea să vadă ce-i mai departe de eticheta pusă la repezeală.

… cel ce azi e primarul Dan – nepriceput, îngrămădit, mărginit, caraghios – e ceea ce și lui îi convine să credem despre el.

10 comments to alibiul perfect

 • Marius

  Nene da lasam si noi omu sa fie primar o perioada inainte sa tot scuipam pe el? Pana una alta pare ca aveti multe in comun, matale pui poze pe net cu case cazute, el chiar a facut o asociatie sa salveze patrimoniul bucurestiului, matale dai din tastatura despre cateva idei minore de imbunatatit lucrurile in Bucuresti, el chiar a ajuns primar si are niste idei acolo, chiar daca n-o avea viziunea vreunui Elon Musk al primarilor. Hai sa vedem ce treaba o face, ca daca era atat de caraghios si prost cum il descrii dumneata, nu-l vota nimeni. Nu te mai si plictisesti de atata aruncat cu noroi? (ca sa nu zic aruncat de altceva)

 • Ţambalâc

  Axioma conform căreia Friguşor Dan este bun doar pentru că Firea a fost rea este doar o …. iluzie. Realitatea este mult mai dură şi pentru unii greu de acceptat.

 • hm

  Și degeaba am avea noi răbdare, că Bucureștiul nu de răbdare are nevoie.

 • Marius

  Si .. asteptarea ar fi ca noul primar oricare ar fi el poate face in cateva luni tot ce nu s-a facut in 30 de ani? Pana una-alta, omul chiar incearca sa faca ceva, acolo cu cat il duce si pe el capul, in timp ce noi TOTI suntem niste Ţambalâci si hmi care comentam pe un blog. Faptul ca unii dintre noi folosim expresii de genul Friguşor Dan, nepriceput, îngrămădit, mărginit, caraghios, nu este decat o reflexie a propriei noastre personalitati, care demonstreaza nivelul intelectual si al bunului simt pe care il avem fiecare.

  Cumva in marginirea si nepriceperea lui omul Nicusor Dan a:
  – facut o asociatie incercand sa impiedice autorizarea ilegala a constructiilor de catre primarii (inclusiv acele “case cazute”)
  – pornit un partid care acum guverneaza romania
  – ajuns primar al Capitalei unei tari

  Vom vedea ce poate face si primarul Nicusor Dan, ca Omul a facut mai multe decat s-ar putea lauda audienta acestui blog. Poate ca primarul ne va dezamagi, eu personal sunt dispus sa ii acord o sansa.

  Oricum aceasta este ultima interventie a mea pe aceasta tema, va puteti varsa frustrarile liberi in continuare fara sa va contrazica cineva.

  • hm

   … treaba noastră este să înfățișăm faptele.
   Noi ne facem treaba! Și de asta putem liniștiți să cerem autoritățior să administreze Capitala (adică treaba lor) iar dumneavoastră să puteți comenta apoi în cunoștință de cauză (adică treaba dumneavoastră).

   Deocamdată – în general și-n particular, adică în conversația asta – sîntem singurii care ne-am făcut treaba.

 • bogdan

  prin adjectivele folosite in ultimul paragraf ati dus discutia intr-o zona subiectiva si personala. poate ca lucrurile nu se misca pe cat de repede ne-am dori la primaria capitalei si partea de comunicare, prezentare este inca deficitara. Insa corect ar fi sa aveti rabdare macar 6 luni inainte de a-i face un bilant.

 • bogdan

  acelea sunt binemeritate si de oprescu si de firea. dar nu cred ca 2 luni de cand firea si oprescu au fost investiti primari ati vorbit asa despre ei. daca ma insel poate imi lasati niste link-uri, eu nu am reusit sa gasesc.
  nu am nimic impotriva sa-l criticati pe nicusor dan pe baza actiunilor lui concrete ca si primar, foarte posbil sa o fac si eu; dar hai sa-i lasam un minim ragaz sa dovedeasca ceva, in bine sau rau.

 • hm

  Hai să-mi asum o lipsă: anume că n-am pus în ghilimele adjectivele pentru actualul primar, întrucît scopul materialului era mai restrîns – fix ăla să nu ne lăsăm duși taman de etichete.
  Pînă la urmă chiar și Președintele Statului are cîteva etichete jignitoare; îndărătul lor însă realitatea e alta.

  Vreau să mai dezvolt ceva și pe moment țin foarte mult să nu fie decît un soi de ipoteză, și mai ales să fie greșită: Nicușor Dan nu prea e omul pentru care să lucrezi și cu care să lucrezi.

  Ca să nu uit! De la Oprescu și de la Firea eu, cel puțin, așteptări n-am avut; în schimb i-am oferit lui Nicușor Dan patru ani în care l-am lăsat în pace: să se pregătească pentru primărie.

 • Gândeanu

  Ca să decidă continuarea lucrărilor începute (mă gândesc la Pasajul Doamna Ghica şi la Prelungirea Ghencea) nu avea nevoie de şase luni. Dovadă că a decis foarte repede să le întrerupă şi a trimis în şomaj sute de oameni chiar în pragul sărbătorilor de iarnă. Reluarea activităţii după numai câteva săptămâni consumă resurse importante. Dacă durata este mai mare … ghici din banii cui se umple gaura? Cui foloseşte? O putea face orice Gâgă. Găsirea soluţiilor pentru a le duce la bun sfârşit, asta da şmecherie! Altfel, mare om, mare primar, mare creştin, mare caracter.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>