despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

în Oraș, împreună.

Se alese și Capitala cu un cadou în seara Crăciunului: sute, mii de oameni au ieșit să se plimbe.

Să se plimbe: brambura, pur și simplu, ca să nu stea pe loc.

Fără nimic ca beneficiu: nici vin fiert, nici covrig, nici gogoașă, nici cafea, nici pizza, nici șaorma – nimic; totul închis, ca la oamenii botezați.

Bucureșteni, tîrîndu-și agale picioarele neobișnuite cu trotuarul; dar toți cu priviri vesele, că făcuseră o afacere strașnică ieșind din case ca să se nimerească, iată, împreună.

Frumos Crăciun!

2 comments to în Oraș, împreună.

 • Dan

  Aici se stă mai mult în casă, puțini oameni ies pe străzi doar să se plimbe; pe 25 nu circulă nici măcar autobuzele și nu e absolut niciun magazin deschis. Nici vremea nu e neapărat prielnică; dacă vezi soarele, în perioada asta a anului trebuie să pui o haină în plus pe tine, iar dacă plouă poți să uiți de umbrelă din cauza vântului.

  Dar trecând peste toate astea, ai pe unde să te plimbi: într-o zi să te bată vântul pe faleză, în altă zi să vezi lacuri glaciare și tundră alpină (cu riscul de a patina cu mașina prin zonele umbrite), iar în altă zi vreo grădină frumos îngrijită. Toate pe o rază de 20km de casă.

  • hm

   Ieri era deschis, ce-i drept, la șaormerie – „Dristor” – și mi-a venit inima la loc văzînd cîtă lume ședea și acolo la coadă: ar fi însemnat prea multe schimbări în mentalitate.
   Ieri a fost chiar frumos, azi deja e chiar urît: n-o să mai iasă nimeni, dacă nu are cățel.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>