despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

pe vremea asta

Ca să-ncepem cu adevărat folositor, ia să vedem cum scăpau măcelarii de mahmureală. Uneori, nici un drum la cofetărie nu face rău – doar să știm ce să luăm!

Acuma – c-avem mintea limpede – să fim atenți! De unde și cum ne vin informațiile, atunci cînd par prea ușor de crezut. Să nu „ne rîdem” prea ușor de ceilalți – că poate și ei au motive… să rîdă de noi.

În căutarea iernilor grele de altădată… ne-am cocoloșit.

Ne dăm seama ca, printre celelalte lucruri care-i lipsesc Bucureștiului, e și faptul că nu știe să-și spună poveștile. Așa că ne mai aducem noi aminte de povestea Circului de Stat, de decretul criminal privind interzicerea întreruperilor de sarcină și de… Sergiu – unul a fost Sergiu!

Prin ale Bucureștiului, un ceas uitat pe Cuțitul de argint, o colecție de havuzuri și fîntînițe, un recensămînt al scuarurilor și rondurilor și mizeria rămasă-n Centru de pe urma comunismului; nu că-n ziua de azi am fi mai breji: Herăstrăul e o ruină, cartierul Henri Coandă e încă neterminat și retailul contemporan ne pune să plătim un preț mai mare decît credem.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>