despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cofetăria Victoria, scumpă

am mai scris despre ea; cofetăria Victoria (are două sedii: Bucureştii Noi – înspre Laromet, peste drum de CrisTim – şi pe Unu-Mai, la Dioda) e foarte bună. Nu ştiu: e cea mai bună cofetărie din Bucureşti? e în top 5 al celor mai bune cofetării? Ştiu că e, repet, foarte bună.

Dar şi foarte scumpă. O prăjitură ajunge la 9 lei. Kilul de tort bate înspre 90 de lei. Găluştele cu prune se vînd cu 50-şi ceva de lei – tot kilul.

O cofetărie obişnuită vinde prăjitura între 3 lei şi 50 de bani şi 4 lei. O cofetărie bună ajunge să vîndă înspre 4 lei şi 50 de bani. Aici se vinde cu 9 lei.

E mult. E prea mult? Nu contează: cofetăria Victoria are public şi vinde. Etichetele de natural şi tradiţional fac minuni.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

11 comments to cofetăria Victoria, scumpă

 • Ando

  Mie mi se par exagerate preturile. O sa trec sa vad cam cat de mari sunt prajiturile pentru ca, de exemplu, la “Alice” sunt in jur de 4,50 lei si de foarte buna calitate (si,ceea ce este remarcabil,pastreaza retetele de ani de zile).
  Acum este si problema pozitiei in cartier : n-o sa vina unul de la Laromet sau chiar de pe 1 Mai la Vatra Luminoasa ca sa ia doua prajituri.La o comanda serioasa, cred insa ca merita.
  Pe de alta parte, e cum ai spus: daca exista cumparatori
  de ce-ar scadea preturile ?

 • Asta face mult mai naturala o scrisoare pe care ai putea sa le-o trimiti asa:
  “Scumpa mea cofetarie Victoria, produsele …”

 • florin

  Imi fac din cand in cand cumparaturile la CrisTim pe Buc.Noi,si sincer iti spun ,n-am intrat niciodata in respectiva cofetarie.Asta pt.ca,fiind mai tot timpul goala,am crezut ca e doar asa de decor.

 • just_me

  heheh. aici e 9 RON prajitura, dar la cofetaria Istanbul este 10 RON, acum ce mai ziceti???

 • hm

  acolo o fi aceeaşi scuză ca la greci: că sînt specialităţi… că sînt etnice… că cîr-că mîr.

 • tiderc

  (scuze de off-topic) Legat de cofetaria Istanbul de pe bd. Decebal; gata, s-a inchis; in locul ei, o alta (evident) cafenea.

 • hm

  să zic ‘păcat’… să nu zic…
  O mai fi la Obor? Da’ pe Mihai Bravu?

 • Ando

  Verificat-azi 17 oct- si confirm “pozitiv” :exista cofetaria Istambul, vizavi de Bucur Obor.
  Prajiturile au preturi de la 4 lei eclerul, amandina pana la 7 lei minitorturile ( cu visine, alune etc ).
  40 de lei kg de suberek cu branza si patrunjel.

 • hm

  Mulţam! … asta-nseamnă să te sacrifici pentru binele comun!

 • george

  o cofetarie intima, are aer occidental, prajiturile si torturile excelente , preturile cam mari, dar calitatea lor compenseaza acest inconvenient.o recomand cu mare caldura

 • cristal

  O prajitura nu poate sa fie si ieftina, si buna si din ingrediente de calitate si …etc.La Cofetaria Victoria calitatea nu poate fi contestata. Nu poti sa faci o comparatie doar in ceea ce priveste gustul.., si zaharul alb si zaharul brun si mierea toate sunt dulci dar nu la fel de “recomandate” pentru organism. Pe mine o prajitura buna, preparata in casa, cu multe oua, cu unt de calitate, cu ciocolata de calitate, etc ma duce la un cost pe masura…daca mai pui la socoteala si mana de lucru, timpul pierdut etc ajungi sa intelegi de ce unele cofetarii au preturi mai mari decat… Alice, spre exemplu….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>