despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 404 – Str. Gina Patrichi 5

scris de Ando

Mai întâi, ne oprim să vedem ce se va „pune” în locul clădirii demolate, în decembrie trecut, pe colţul cu Calea Victoriei.

Pentru ca apoi, un pic mai jos, peste drum, la nr. 5 să dăm peste această clădire cândva făţoasă, dar aflată, acum, într-o stare jalnică.

Strada s-a numit Orlando înainte – stația de autobuz de pe Lascăr Catargiu încă așa e.

mai multe despre Case căzute

3 comments to Case căzute 404 – Str. Gina Patrichi 5

  • Cristian Ioan

    Groaznic!

    Nu, casuta de pe colt nu avea nicio valoare in sine, si nici macar o curte mare, care sa o faca interesanta.

    Spre deosebire de celalata “clădire cândva făţoasă”, care merita pe deplin refacuta.

    Groaznic este ca sunt asa de batran incat pentu mine Gina Patrichi era o actrita contemporana, cat se poate de vie, nu o personalitate istorica ce devine nume de strada ..

    • Ando

      @Cristian Ioan: Şi eu m-am mirat cum a rezistat atât acea clădire, într-adevăr, fără valoare estetică. Vreau să-ţi spun însa că terenul eliberat nu-i de colo…ca dovadă clădirea care se va ridica. Ce mă supară pe mine este însă faptul că aproape toate aceste noi blocuri sau bloculeţe nu sunt măcar un metru-doi mai retrase de la trotuar. Nu ar trebui permisă- în opinia mea – construirea noilor clădiri fără o astfel minimă zonă tampon,unde să se planteze ceva vegetaţie.
      In ce priveşte bătrâneţea, nu-i cazul să te plângi…timpul trece ca o boare peste toţi, nimeni nu întinereşte. Am fost, într-adevăr, binecuvântaţi cu o pleiadă nemaipomenită de actori, iar Gina Patrichi făcea parte din această elită. Chiar mă gândeam zilele trecute ce mulţi actori am pierdut, cum se spune, în plină putere: Amza, Cotescu, Cozorici, Ctin. Rauţchi, Silviu Stănculescu, Ştefan Tapalagă, Dem Rădulescu, Cornel Coman… Chiar şi din cei mai vechi, destui nu au ajuns la 70 de ani ( ex. Vraca, Birlic sau Maria Tănase)! Nu-i uşor, “mistuie” intens meseria de actor!

  • Cristian Ioan

    @Ando,
    Sigur ca da, in acest caz nu este “scoant” ca dispare casuta fara valoare, ci ca in locul ei se ridica o cladire considerabil mai mare, cu 6-7 nivele, ce va provoca o aglomeratie MARE!
    Indiferent daca destinatia este rezidentiala sau de birouri, aduce numeroase persoane in locul casei pt o singura familie,fara nici-o retragere.
    Chiar daca are unul sau doua subsoluri pentru parcari, intarearea / iesirea de acolo va fi aglomerate, si va stanjeni circulatia existenta!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>