despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din cacalogul Metro

profesioniştii pisoarelor ne recomandă…

Pişoar? aşa am ajuns să scriem? Mîine-poimîine o să fim îndemnaţi să cumpărăm colac de căcăstoare, dezinfectant pentru veceu, detergent pentru zoaie şi faianţă pentru umblătoare…

… mare hazna-i şi publicitatea asta.

9 comments to din cacalogul Metro

 • florin

  Ca sa nu mai vorbim de hartie pt. privata!

 • just_me

  personal, eu stiam ca nu este corect pishoar, am scris cu SH ca sa fac diferenta, ci pisoar, adica cu S de la Sorin, dar asa ne-am invatat noi sa pronuntam gresit si cu greu ne mai indreptam.

 • Dupa o scurta plimbare prin magazinele gen Altex, Flanco sau Domo, o sa incepeti sa va para rau. Bineinteles, lasand preturile deoparte, vorbim despre greselile de gramatica vizibile pe cearceaurile publicitare din aceste magazine. Virgule puse aiurea sau uitate cu desavarsire, fraze construite dupa logica altor limbi sau cuvinte din limba engleza puse acolo ca sa fie mai frumos, desi ele exista in limba noastra neaosa (“paper feeder” in loc de “alimentator cu hartie” sau “aparat foto cu functie de HD video recording” in loc de “aparat foto dotat avand capacitatea de a filma la rezolutie mare”). Noroc ca unii dintre noi mai vorbim limba engleza, fie ea si aproximativa, si mai intelegem despre ce este vorba, insa aceste dublari de cuvinte mi se par jignitoare pentru cei trecuti de 40 de ani si care vorbesc, eventual, franceza sau rusa. Si chiar de ar fi complet nestiutori de limbi straine, de ce sa fii fortat sa te uiti precum curca-n lemne la o asemenea descriere?

 • Fara “dotat” :)) Scuzele mele pentru greseala!

 • hm

  deci… aparat foto bengos bun şi pentru filmat paranghelii, pă româneşte.

 • Romgleza pentru proşti e viitorul! Ce ştiţi voi?! Fraierilor! Dacă v-a pus dracu să şi învăţaţi la şcoală, acu’ tăceţi şi citiţi minunile produse de tânăra generaţie de piarişti!

 • ingrid

  e foarte corect asa cum s-a scris, nu vad ideea. Cuvantul exista in dictionar, sunt acele toalete pt. barbati.

 • florin

  Auzind si citind limba”romana” din ultima vreme,iti dai seama ca cei de la trupa TAXI au fost geniali cand au scos melodia aia cu:”Suntem anglofoni,americanofoni,Suntem bu-bu-bufoni!” Eu cred ca ”a aplica” cu intelesul de ”a depune o cerere” reprezinta varful abisal al tampeniei(si tampirii)acestui popor.

 • … pisoar, fermoar, repertoar, patinoar, budoar… chiar şi comptoar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>