despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

n-ați învățat nimic.

Cetățeanul dornic să fie la curent cu ce se-ntîmplă-n juru-i nu prea are ce face: se vede nevoit să urmărească primarul pe facebook.

Asta, cînd își dă seama care-i pagina de primar a primarului și care-i pagina personală a primarului – uneori nici primarul nu le deosebește – și cînd dibuiește, eventual, și pagina… primăriei.

În fine; să zicem că poate se lămurește.

Dar mai apoi, același cetățean mai vrea să afle și cealaltă parte a adevărului – ori, poate, adevărul însuși: așa că-ncearcă să caute vocea și activitatea opoziției.

De-abia aici cetățeanului i se-nfundă!

Fiindcă nici acum – mai ales acum – nimeni nu-și poate face o părere completă și corectă despre viața comunității doar urmărind persoanele implicate în conducerea ei.

Paginile organizației politice de sector răspîndesc activitatea conducerii centrale și, în cel mai bun caz, poate cîte o postare a unui consilier mai conștiincios, care are și norocul să nu se afle în vreun conflict neștiut cu cei ce conduc fililala locală. Cît despre paginile consilierilor, de-abia cînd te-apuci să te ții de una, că omul deschide alta, fiindcă cineva i-o raportează pentru cine știe ce motive și meschinării.

Toate bășinile primarului ajung să fie răspîndite, așadar, fără a fi corectate și combătute iar nici una din acțiunile opoziției nu este explicată.

… oricare și de oriunde-ar fi și primarul, și opoziția.

2 comments to n-ați învățat nimic.

  • Îți înțeleg punctul de vedere. Simt și eu la fel când vine vorba de aflat ce se mai întâmplă în Sectorul 4, în care locuiesc. Paginile de Facebook ale primarului și a unor consilieri sunt o glumă. Ce se întâmplă acum în S4 nu cred că se mai întâmplă în niciun alt sector. Se dau lupte crâncene pentru putere, iar cetățeanul cade mereu la mijloc. Așa cum ne-am obișnuit de atât de mult timp. Dar sunt și unele pagini de Facebook interesante de urmărit, și anume cele ale lui Ciprian Ciucu, Nicușor Dan, Radu Mihaiu și Clotilde Armand. Eu aș vrea să am în S4 un primar ca-n S6. Care să-mi și răspundă când pun o întrebare într-un mesaj privat sau când las vreun comentariu la vreo postare. Pentru că Ciucu văd că face asta destul de des.

  • hm

    din fericire, există și se practică mulțumitor instituția publicării procesului verbal de ședință al consiliului local / general – mai reies și de-acolo stări de fapt

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>