despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

le-au reparat!

Mă bucur că nu s-au pierdut băncile model parizian din Cișmigiu. E drept c-ar merita și o punere în valoare mai bună, ca să și poți sta pe ele fără să-ți muști genunchii, dar e bine și-atît. Rămîn un prețios vestigiu istoric bucureștean!

4 comments to le-au reparat!

  • V_T

    Ar trebui sa le dezgroape din straturile de asfalt puse de-a lungul vremii. Ele cred ca au fost proiectate bine, sa se stea pe ele in pozitie normala insa odata cu asfaltarile succesive nu au mai fost aduse la cota.

  • hm

    Știți? Uneori îmi place să cred că o mai fi cineva pe la „parcuri“ care știe valoarea lucrurilor astea și mai trage să fie păstrate.
    Sperăm doar să rămână cât mai mult. La fel și cele trei cântare albastre.
    În rest, nimic în Cișmigiu, se umple lacul, zumzăie albinele.

  • Ando

    Şi un citat dintr-un alt articol, de pe facebook, referitor la aceste bănci istorice:
    “Privindu-le cu atenție, am descoperit sub straturile succesive de vopsea aplicată de-a lungul timpului, delicatețea și frumusețea modelului făurit din fontă, cu mai bine de 150 ani în urmă.
    Și estimez această vechime deoarece pe ele există poansonat numele fabricii care a executat lucrarea: ”Fonderie Barbezat et Cie” – turnătoria de artă a lui Gustave Barbezat din Val d’Osne – Franța, celebră în a doua jumătate a secolului XIX și începutul secolului XX, pentru lucrările de mobilier urban executate și prezente și acum în multe orașe din Europa”.

    https://www.facebook.com/groups/1307467349362119/permalink/3646893942086103

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>