despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

O coada pe care te poti baza

Pe cit mi-e de sila de cozi, pe-atit li se pare unora ca statul la coada le ofera satisfactii si placeri; sa fie ramasite ale comunismului, nu stiu, dar intilnesti oameni dispusi sa se aseze la o coada inca de la prima ora, peste tot.

Sint oamenii aceia – multi in virsta – care-si platesc impozitul pe 4 Ianuarie (si ramin fara bani pin-apar urzicile-n piata), care merg la doctor la 7 dimineata (innebunindu-i cei care trebuie sa se-nvoiasca de la serviciu ca sa mearga devreme la consult), care asteapta-n frig sa se deschida hypermarketul (au ajuns cu trei sferturi de ora inainte, doar ca sa fie siguri), care se duc la primarie/casa de pensii/politie de la prima ora (ce daca dupa 10 jumate nu mai e nimeni in fata ghiseului!). Sint oamenii aceia care-si iau piine de la Moghioros si gogosari din Obor – desi locuiesc in Berceni; sint oamenii aceia care stateau la coada, in inima iernii, ca sa-si faca abonament anual gratuit la autobuz (desi abonamentul lor era valabil pina-n aprilie).

Pentru toti oamenii astia exista o speranta. Exista o coada care e mereu mare. Exista o coada la care te asezi de la 5-6 dimineata. Exista o coada la care poti sa stai in fiecare zi. Pentru ca exista Ceragem.

Ceragem este o firma coreeana, care vinde un aparat de termo-masaj, pe care daca-l folosesti, nu te mai doare spatele (si asa mai departe). Explicatia cozii e simpla: Ceragem ofera gratis aparatul spre testare (nu e generozitate si nici marketing – orice dispozitiv medical, daca vrei sa-l vinzi in anumite tari, trebuie sa dovedesti ca face ceea ce zici tu ca face; deci il testezi pe un numar cit mai mare de oameni si incluzi rezultatele intr-un studiu). Te duci acolo, te inscrii, si faci gratis un numar de sedinte de masaj – si poate o sa-ti treaca durerea de sale.

Ceragem a venit de vreo 4 ani – si de 4 ani incoace, in fiecare dimineata, cu noaptea-n cap, fie ger, fie viscol, fie lapovita, fie ploaie, fie canicula, 50-100 de oameni stau la coada ca sa-si faca masajul.

Actualul Maglavit al cozilor din Bucuresti se afla pe Calea Rahovei, vizavi de Electromagnetica.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>