… pare un plan simplu: te trezești în inima nopții, îți dai cu niște apă rece pe ochi, te pui în mașină și conduci vreo patru ceasuri-jumate.
Folosul, dacă e să mă-ntrebați pe mine, e că așa ajungi pe la vreo nouă-zece dimineața-n Alba Iulia, unde se află un loc cu cele mai bune gogoși, cei mai gustoși langoși și cele mai grozave plăcinte din Țară.
Nu zic nu; s-or găsi și mai încolo, peste ziuă, dar nu-i obligator; iar turistul care-și pune-n cap să viziteze frumusețea asta de oraș la sfîrșit de săptămînă o să găsească-nchis aici.
Plăcințile-s cu cartofi, ceapă călită, varză, ciuperci ori brînză și nu-s mai scumpe de patru lei; gogoașa – o buflă rumenă – un leu; iar langoșul… trei.
Și-mi aduc aminte că acum vreo 40 de ani, pe vremea asta, mi-am cumpărat primul langoș: era la Matache – aveam în mînă tot trei lei; o monedă grea, cu efigia unei uzine – și-am învățat atunci cît de încet se răcește minunata umplutură cu brînză, oricît ai sufla-n ea.
Ca să nu vă mîhnesc prea tare, în Alba mai sînt și alte patiserii care ne fac de rușine pe noi, pe bucureșteni – astea țin deschis și seara, și-n weekend.
Felicitari!
Nu,ideea nu mi se pare prea practica,dar am vazut postarea asta pe FB1
nu-i deloc practică, hai să zicem că poate la Ploiești ar merita „să dai o fugă” – mai departe, nu!