despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

contra contracandidatului

Într-o voioşie copilărească, presa bucureşteană vorbeşte despre candidatura lui Nicuşor Dan la Primărie. Îmi plac titlurile pe care le văd: peste tot scrie Nicuşor Dan, contracandidatul lui Oprescu.

Să ne-ntoarcem cu picioarele pe pămînt, şi să nu mai scriem cu ele. Nicuşor Dan nu e contracandidatul; n-are cum. Contracandidat este cineva care chiar are şanse să cîştige; or Nicuşor Dan are la fel de multe şanse să cîştige primăria cum am eu să iau premiul Pulitzer pentru articolul ăsta.

Dacă Nicuşor Dan ar fi contracandidatul, atunci Oprescu şi-ar pune două perechi de izmene pe cap şi s-ar ascunde în cămăruţa unde se ţin mopurile din primărie; şi n-ar mai ieşi de-acolo pînă-n toamna viitoare. Dar – repet – Nicuşor Dan nu este contracandidatul.

… aţi putea spune, pe bună dreptate, că nu sînt decît un soi de gică-contra, că ar trebui să-mi pară bine că cineva din afară vrea să lupte pentru oraşul meu. Dar nu cred că Nicuşor Dan e soluţia, înţelegeţi.

Nu văd de ce trebuie să să cădem pe spate pentru că un doctor în matematică vrea să fie Primar; la urma-urmei, avem deja un doctor care conduce oraşul – şi bine o mai face. M-am uitat peste CV-urile primarilor din marile oraşe ale lumii: la toţi scria că au activat în politică şi în administraţie ani şi ani înainte de a fi îndrăznit să se gîndească că e momentul să candideze la Primărie.

… e nasol. Pînă la urmă, soluţia Oprescu convine tuturor; un alt independent de faţadă, care poate fi comandat de USL şi temperat de PDL/UNPR.

Pen’că, vedeţi voi, adevărata bătălie e-n culise. Bătălia e pentru Consiliul General.

6 comments to contra contracandidatului

 • Corect! Terenul de joacă al băieţilor cu coaie mari e Consiliul General. Primarul General e ăla care trebuie înjurat(nu că nu şi-o merită, de multe ori!). Diviziunea muncii în democraţia de Dâmboviţa…

 • florin

  Primar independent?Independent de ce?De ce vrea populatia orasului,de lucrurile cu adevarat folositoare capitalei,de programul de actiuni cu care se prezinta in fata alegatorilor?Daca asta inseamna independent,oricare din primarii de dupa’89 sunt potriviti pt.functia asta.Consiliul General a devenit scuza pt. tot ce se intampla in orasul asta,desi primarul este ultimul care pune semnatura si stampila.Nimeni nu intelege un lucru:cand ai de-a face cu mafioti te comporti ca un mafiot mai tare ca ei.

 • Totusi eu am sa votez cu Nicusor nu numai pentru ca il cunosc ci si pentru ca sunt CONTRA CANDIDATULUI! Evident ca nu o sa iasa Nicusor primar – pentru ca nu are cum – avand in vedere ca pozitia sa e mult prea nisata pe patrimoniu, mediu, transport in comun si pentru ca de multe ori are niste pozitii mult prea idealiste, nenuantate si rigide in raport cu viata reala ce tine de practica administrativa, de intelegerea motorului investitional si asa mai departe.
  Cum insa toata viata mea post revolutionara m-am trezit in situatia de fi nevoit sa votez contra cuiva … asta e!
  Totusi, cred ca ai sa fii surprins de procentele pe care le va avea.

 • hm

  te contrazic… nu va avea procente. În afară de noi, nu îl cunoaşte nimeni.
  Şi e, din păcate pentru el, un personaj uşor de demontat de către maşinăria politică.

 • Probabil ca ai dreptate. Uite, la mine pe blog au ajuns doi cu cautarea pe google “nicusor dan arhitect” :))
  Eu cred insa ca si el poate incepe sa demonteze masinaria politica. Estimez ca va avea cel putin 1,5 – 2% din voturi. Daca isi face rost si de “adviseri” atat de programe cat si de imagine s-ar putea sa te surprinda putin.

  Mai am un document cu unul care spune in mod neprecizat explicit unde anume ca vrea sa-si faca o casa pe locul viran din spatele Filantropiei. Altceva nu iese din respectivul document dar daca-l vrei ti-l trimit.

 • hm

  Dom’le, recunosc că nu m-aş supăra să fiu surprins!!!

  Trimite-mi documentul 🙂
  Încă nu ştiu ce o să fac cu el, pentru că – zilele astea – lucrez la un proiect nou. Ceva consistent…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>