… iată și perechea materialului în care-mi dădeam cu părerea care-s străzile ce nu-ți dau vreo bucurie.
Din fericire, Bucureștiul are destule bucăți minunate; e greu să alegi dintre ele, nu-i așa? M-am gîndit să mă opresc la unele de care-am pomenit mai puțin, dar care-s la îndemînă și-au farmecul lor… mai ales acuma, cînd s-a făcut cald, pomii-s încărcați de frunziș și lumina Soarelui e încîntătoare.
Schitu Măgureanu: pentru panta cea dulce pe care nu poți s-o cobori decît ca pieton, pentru vecinătatea Cișmigiului, pentru frumusețea flancului construit. Se leagă fericit cu Popa Tatu.
Alexandru Ioan Cuza: bucata dintre Duca și Titulescu are ceva… ceva greu de explicat. Fără ceva memorabil, fără atracții, dar cu toate astea reușită, egală, foarte plăcută; și, dintre toate străzile centrale ale Capitalei, una din cele mai fără trafic auto – deseori ocolesc pe-aici ca să conduc un minut în liniște.
Sfîntul Elefterie: n-ai ce-i face, e reușită și plăcută! Măcar pentru insula cu biserica, dar și-n rest; ce să mai zici de vecinătăți; tot cartieru-i de luat la picior. Merge și-o plimbare pe cornișa fără pereche de mai sus, pe unde curge acum strada Alexandru Vitzu (o bucată din ea a purtat numele pitorescului tămăduitor Draș/Drasch); în partea cealaltă a Cotrocenilor, nu-i coborîș mai dulce ca cel a străzii Ana Davila.
Icoanei: cu un parcurs considerabil, frînt în atîtea locuri… fără să fie cea mai frumoasă stradă din cartier, e cea mai interesantă. Are ceva, să știți.
Popa Soare: are concurență strașnică-n vecinătate, dar face toți banii; pe asta aș alege-o, parcă, din zonă; nu că Sfîntul Ștefan, Plantelor, Doctor Burghelea ori Ștefan Mihăileanu-s de lepădat.
Principatele Unite: minunată la ceas de seară, are un soi de echilibru și de înțelepciune. La pachet cu aleea din dealul Mitropoliei – cea mai frumoasă legătură dintre 11 Iunie și Piața Unirii; dus-întors neapărat!
Candiano-Popescu: pentru cum se lasă-n jos, cu bucla nesfîrșită, și pentru cum se poate continua plimbarea pe Lînăriei.
Pline de surprize-s și străzi ca Vasile Lucaciu, Polonă, Silvestru. Subestimat, frontul intact dintre Dorobanți și Sala Floreasca al stărzii Radu Beller. Odihnitoare, partea cu scuar central a fostei străzi Cîmpina, azi Alexandru Constantinescu.
De fapt, ce mai: acu-i vremea de plimbare și cam pe oriunde Bucureștiu-i frumos!
Multumesc!
O sa citesc mai tarziu, dar sigur ESTE de interes, si chiar assteptam cu nerabdare relatarea pozitiva,despre strazile pe unde ESTE bine si frumos sa te plimbi.
De interes in spcial pentu mine:la sfasitul lunii o sa devin si eu votant pedesere, o sa am bani putinidar timp liber infinit de mult!
@Cristian Ioan: Nu am înţeles ce ai vrut să spui cu asta???
“De interes in spcial pentu mine:la sfasitul lunii o sa devin si eu votant pedesere, o sa am bani putini dar timp liber infinit de mult!”
Iese la pensie și se pregătește sufletește!
@Ando,
Spusesem de cand am citit “Strazile care NU iti dau vre-o bucurie” ca sstept si partea pozitiva.
Dar pina acum era mamult teoretic, pt ca nu prea aveam TIMP!
Insa la sfasitul lunii, inceteaza calitatea meade PLATITOR, depun dosarul de pensie, si devin si eu iubtori de penali si amator de galeata rosie electorala.
Timp o sa am berchet, desi nu il pot consacra pe tot plimbarilor de placere prin oras, mai trebuie sa si spal parbrize sau sa cersesc pe la colturi, ca sa mainica si gura mea o paine …
Asteptam continuarea, detalii!
Deocamdata nu am devenit pe deplin votant Ilici, mai lucrez la firma cu jumatate de norma, asa ca timpul liber este in continuare LIMITAT.
Dar ma intereseaza sa aflu care strazi SUNT bune pentu blimbari, avem atatea artere care NU sunt placute …