despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 430 – Calea Şerban Vodă 189

scris de Ando

Cum urci dealul Şerban Voda, pe stânga, vizavi de  Adesgo, găsim acest complex de pavilioane cunoscut drept „Zerlendi”, pendinte administrativ de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, cel de pe şos. Viilor.

L-am reţinut pentru aspectul jalnic în care se prezintă acum, cel puţin clădirea de la stradă. E adevărat, în spate sunt şi unele clădiri ceva mai noi, dar – per ansamblu – tot complexul e în părăsire de vreo doi ani. Nu e nicio mişcare (nici măcar la cabina portarului)!

Ce o fi mai departe? Poate sunt eu prăpăstios, dar sper să nu se repete povestea de peste drum, unde a fost ras deluşorul pe care a funcţionat, decenii, Spitalul clinic de dermato-venerologie „Scarlat Longhin” şi apărut această măgăoaie.

Deocamdată, cel puțin oficial, planurile „spitalului TBC” sînt pentru edificarea unei construcții noi, ceea ce-nseamnă că la un moment dat vechile acestea pavilioane o să dispară.

mai multe despre Case căzute

6 comments to Case căzute 430 – Calea Şerban Vodă 189

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>