despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 430 – Calea Şerban Vodă 189

scris de Ando

Cum urci dealul Şerban Voda, pe stânga, vizavi de  Adesgo, găsim acest complex de pavilioane cunoscut drept „Zerlendi”, pendinte administrativ de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, cel de pe şos. Viilor.

L-am reţinut pentru aspectul jalnic în care se prezintă acum, cel puţin clădirea de la stradă. E adevărat, în spate sunt şi unele clădiri ceva mai noi, dar – per ansamblu – tot complexul e în părăsire de vreo doi ani. Nu e nicio mişcare (nici măcar la cabina portarului)!

Ce o fi mai departe? Poate sunt eu prăpăstios, dar sper să nu se repete povestea de peste drum, unde a fost ras deluşorul pe care a funcţionat, decenii, Spitalul clinic de dermato-venerologie „Scarlat Longhin” şi apărut această măgăoaie.

Deocamdată, cel puțin oficial, planurile „spitalului TBC” sînt pentru edificarea unei construcții noi, ceea ce-nseamnă că la un moment dat vechile acestea pavilioane o să dispară.

mai multe despre Case căzute

4 comments to Case căzute 430 – Calea Şerban Vodă 189

 • Magaoaia nu s-a terminat ca mi se pare ca mai e un P+14 de construit mai catre Adesgo

  • Ando

   Am văzut eu că şantierul continuă şi acolo, dar nu ştiam ce vor să mai facă! Chiar sunt curios: e atât de mare cererea de birouri?

   • hm

    Cererea de birouri bune n-o să scadă; zău că preferi birou aici decît în Militari ori în Pipera.
    Alt aspect interesant e că proiectele astea noi sunt, de fapt, un „mix” de spații locative și de birouri.
    Și ce, dacă merge prost treaba cu birourile, o fi chiar atît de greu să se convertească? Mai greu o să fie pentru clădirile „clasice” de birouri, care au fost construite din prima dedicat scopului.

 • hm

  Și Adesgo, lui nu-i vine rândul? Ba bine că nu

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>