despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

începe bine: fără tramvaie la Apaca.

După cum știm… dar, stai: de fapt, nu știm, deoarece cei mai mulți dintre noi nu află lucrurile astea decît cînd se lovesc de ele, s-a-nceput, în sfîrșit, repararea infamei bucăți de linie de tramvai de la Apaca.

Că de ce nu s-a făcut asta acum zece ani, cînd tramvaiele oricum nu circulau pe-aici fiindcă se construia pasajul Basarab, nu mai are rost să ne-ntrebăm.

Acum putem doar să mergem să ne uităm cum se mișcă treaba, fiindcă reparațiile astea presupun oprirea circulației tramvaielor. Da: unul din cele mai importante trasee ale Capitalei nu mai funcționează și asta o să ne chinuie mult timp.

Cît timp anume – pentru un kilometru amărît de linie – e cea mai mare problemă. Oficial, contractul zice că lucrarea ține un an: ceea ce e cumplit și nejustificat de mult. Cu o mobilizare rezonabilă, la sfîrșitul verii ar putea și ar trebui să fie gata.

Însă, dacă ne gîndim la toate celelalte „investiții” ale Bucureștiului care afectează tramvaiele, ne apucă, pe bună dreptate, groaza:

 • stația cea nouă din Pasajul Victoria a fost făcută în aproape două luni
 • stația de tramvai „Laborator” a fost închisă-n februarie pentru a fi modernizată; închisă e și-acum
 • linia 5 de tramvai șade-nchisă de patru ani de zile
 • capătul de linie de la Granitu nici azi nu-i gata.

Ai zice că, poate, ceva om fi-nvățat din toate astea – și acuma facem pe dracu-n patru să mișcăm lucrurile, să se lucreze ziua și noaptea pentru ca Bucureștiul să nu stea, nenorocit, fără linia circulară de tramvai.

Ei, aș! Se muncește, pesemne, așa de repede… că n-apuci să vezi nici utilajele, nici muncitorii. Tramvaiele s-au oprit marți, pe 25 mai. A doua zi, pe 26 deci, nu s-a apucat nimeni de treabă. Începe bine, ce să zici. Foarte bine.

4 comments to începe bine: fără tramvaie la Apaca.

 • Ando

  Nu-i exclus să fi pus termenul ăla fantezist pentru ca, apoi, să se laude cât de harnici şi implicaţi au fost ei şi cum au terminat lucrarea înainte de termen, vezi Doamne, din… mare grijă pentru bucureşteni!

 • hm

  Se poate! Dar încă nu s-au apucat de treabă. Deja au oprit tramvaiele de trei zile… degeaba!

 • hm

  Crede cineva că azi s-or fi apucat de treabă? Aș.

 • hm

  Pesemne c-or să-nceapă după 1 Iunie, ceea ce-nsemnează că o săptămîna trece degeaba.
  De ce n-a fost lăsat tramvaiul să mai circule până cînd or să fie-n stare să lucreze? Mister și mizerie.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>