despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Schimbări şi… schimbări

scris de Ando

Una peste alta, în materie de construcţii, se lucreaza tare în Bucureşti. Demolări, renovări, clădiri noi etc. Oraşul nu stă pe loc şi ne obligă şi pe noi, să ţinem (cât se poate) pasul cu noutăţile. La finalul lunii septembrie, anul trecut, semnalam începerea lucrărilor la ponositul bloc de pe bd. Dacia 86. S-a lucrat cu spor şi iată cum arată acum. Sigur, mai e de lucru, dar se vede, deja, câştigul pentru aspectul oraşului.

Cu ocazia asta, am reţinut încă un dram de civilizaţie adăugat zonei: e vorba de „curăţenia” care s-a făcut, la doi paşi, pe colţul cu strada Icoanei, prin amenajarea acestei parcări, destinate vilei de pe strada Icoanei 50 A.

Pe strada Dimitrie Onciul, chiar lângă frumoasa vilă cu marchiza din sticlă (la care continuă renovarea interiorului), au început lucrări masive la blocul alăturat, de la nr. 29 A. Numai că, citind de pe afişul pus pe panou, cuvântul „mansardare”, m-a trecut un fior. Tare mi-e teamă că, în final, cu acea mansardare, va fi alterat tot aspectul Art Deco al clădirii!

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>