despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Reciclaț frumuos.

De curînd containerele de reciclare din sectorul 5 au trecut printr-un „upgrade”. Nu mai avem lăzile acelea simple pe roți; ele au fost ascunse-ntr-o improvizație cu ușițe, care arată, într-adevăr, mai elegant.

Doar că e inutil „să se vadă frumos” – reciclarea nu-i o rușine. Containerele de gunoi sînt o apariție obișnuită la fitece colț de stradă-n multe orașe ale lumii și oamenii le folosesc, fiindcă asta contează – să fie eficiente și să fie folosite.

Dar ce e cu adevărat o mizerie? Odată cu schimbarea asta, numărul locurilor unde poți recicla hîrtia, plasticul și sticla a scăzut cu aproape două treimi: pe verificatelea și număratelea, fiindcă Primăria însăși se laudă c-o să fie… 16 locuri. 16 locuri în tot sectorul!

Nu mai am trei containere la distanță de cinci minute de mers pe jos de casă – ci doar unul singur. În schimb, s-au montat în fața parcului Sebastian, că de-aia merge lumea-n parc, să scape de maculatură. Iar alte locuri de reciclat sînt ba-n rond la Sebastian cu Nuțu Ion, ba jos, la esplanda Academiei Militare ori chiar la Eroilor – departe de blocuri, de zonele aglomerate în care locuiesc oamenii.

Asta, în condițiile în care – cică – chiar ne pasă de importanța reciclării!

Nu-i nevoie să reinventăm și nici să parfumăm reciclarea și strîngerea gunoiului. E de-ajuns ca cetățeanul să ajungă la containerele de reciclare ușor, fără să fie nevoie să folosească mașina – și să știe că întotdeauna va avea loc să arunce-năuntru ce are de aruncat.

Problemele ce țin de curățenie și reciclare nu-s o prioritate a Bucureștiului ca întreg – și din păcate sîntem martorii unei slăbiri continue a administrației publice în multe alte domenii.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>