despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

case în regim „self-service” la „Lidl”

Gata minunea – începe și „Lidl” să introducă casele fără casier!

Dat fiind fireasca lipsă de spațiu, pentru amenajarea a șase case dintr-astea s-a renunțat la două obișnuite, iar locul pentru clienți nu-i taman generos!

Cum ar veni, cine chiar vrea să-și scaneze singur un cărucior plin, o să se cam chinuie: și pe el… și pe cei de lîngă.

Dar procesul – că asta contează și asta face experiența la cumpărături plăcută – cum e?

Pentru cei obișnuiți cu limitările atroce ale caselor „self-service” de la „Kaufland”, casele noi de la „Lidl” sînt… pasul următor.

Rămîne sistemul ca după ce scanezi un produs să-l pui pe un platan de control și să-l lași acolo. V-am spus că spațiul la case e minuscul? Și spațiul platanului este foarte mic, așa că nu prea ai cum să pui produsele dintr-un cărucior. Deci casele „self-service” de la „Lidl” sînt, într-adevăr, pentru cei care chiar cumpără repede cîteva lucrușoare.

Față de „Kaufland” s-a reușit performanța să poți introduce de unul singur numărul dorit de sticle de apă, atunci cînd iei mai multe – nu mai trebuie să vină un angajat s-o facă!

Altminterea, sistemul e bunuț, intuitiv, și firește că-i cineva care să te-ajute cînd ai nevoie.

3 comments to case în regim „self-service” la „Lidl”

 • Acceptabil doar pentru ca face exact asta, sa poti trece repede cand ai un umar limitat de produse (“casa cu cosuri de mana” care era pe a altii). Altfel, am mai spus-o, eliminarea casierilor si inlocuirea lor cu automate mi se pare nasol ca idee. Ca nu vorbim de automate care sa faca suduri de precizie sau care sa lucreze in conditii periculoase pentru oameni, vorbim doar despre “taiat costuri” pe seama locurilor de munca

 • TVlad

  Asta e rezultatul triumfator al politicilor socialiste. Existenta si continua crestere prin ukaz a salariului minim are drept consecinta finala somajul si viata mai grea pentru toata lumea.

  Oamenii cu o pregatire profesionala mai modesta nu isi mai pot vinde in mod legal munca si atunci, in loc sa primeasca salariul ala mai mic decit minimul hotarit de guvern, nu mai primesc nimic. Sau primesc un ajutor de somaj platit din impozitele celor care inca mai lucreaza, suplimentate cu imprumuturi externe, cu dobinda. Buna afacere!

 • hm

  Ni s-au schimbat și nouă pretențiile de cumpărare.

  Așa că de lucrat în sine, lucrează poate chiar mai multă lume în domeniul cumpărăturilor. Mai puțini casieri? Mai mulți alergători care umplu coșurile pentru comenzile care urmează să fie livrate. O armată de livratori.

  Firește, e momentu-n care discutăm despre plată, contracte de muncă șamd pentru toți oamenii ăștia.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>