despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

făcut degeaba.

Exemple de lucruri făcute să fie făcute, fără rost, fără să merite să fie făcute:

Sus, pe șoseaua Cotrocenilor, după ce treci de Grădina Botanică, a răsărit un „depozit” care-i, cică, Inspectoratul municipal integrat pentru situații de urgență al municipiului București (așa scrie la intrare) sau – că nu ne săturăm să botezăm lucruri – Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă.

De ce i s-a prevăzut un acces pietonal cu scări suplimentar, dacă acesta nu e folosit – și era clar că n-o să fie folosit, întrucît accesul nu dă înspre intrarea principală? Făcut să fie făcut!

Dar credeți că doar Statul face tîmpenii dintr-astea? Nicidecum:

Centrul comercial „Sun Plaza” are un acces imens, uriaș, gigantic dinspre Văcărești. Nimeni – dar nimeni – nu folosește esplanada asta și nici scările ei.

4 comments to făcut degeaba.

 • TVlad

  Acolo era Institutul Botanic, o cladire foarte frumoasa care cred ca a sfirsit la bombardamentele din ’44.
  In locul ei a fost construita alta cladire mai modesta. Nu stiu daca a mai apartinut de Gradina Botanica dar a fost demolata ca construiasca porcaria.

  In Gradina inca exista un soclu al unei statui disparute si citeva caramizi si pietre nelalocul lor care provin din cladirea initiala a Institutului. Accesul vehiculelor se facea pe aleea paralela cu gardul Palatului. Ati vazut probabil ca e mai larga decit celelalte si amenajata cu niste santuri de scurgere.

  • Dana

   Perfect adevarat ! Locuind in cartier si plimbandu-ma adesea prin zona aceea cu bunicii mei, imi amintesc poveste lor despre Institutul Botanic care a fost bombardat (tinte erau “Scoala de Razboi”-actuala “Academie Militara”, Palatul Cotroceni dar si “Uzinele Grozavesti”….

 • TVlad

  PS: motive arhitecturale din fatada vechiului Institut se regasesc si in sera veche, motiv sa cred ca au fost construite in aceeasi perioada.

  Citeva fotografii aici:

  https://gradina-botanica.unibuc.ro/wp-content/uploads/2021/03/GBDB_peste-160-de-ani-de-cercetare.pdf

 • hm

  Mulțumesc! Chiar nu m-am ocupat pînă acum de istoria Grădinii.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>