despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

2011: aici

… s-au întîmplat lucruri frumoase.

în primu’ rînd, ne-am înmulţit. L-am găsit pe Dave, Irlandezul liniştit; Ando m-a găsit el pe mine şi deja a scris cîteva zeci de articole şi cred că are şi publicul lui; iar Florin… scrie rar, dar mă bucur de fiecare dată cînd o face!

Simply Bucharest s-a nimerit – de mirare lcuru – pe locul trei la Roblogfest, în secţiunea blogurilor culturale; profitînd de această calitate mi-am dat şi cu părerea la Radio Cultural în vreo două rînduri.

Nu am întors munţii. Printre pateuri, covrigi şi amandine, am căutat să vedem şi civilizaţia oraşului şi să ne luăm de cei care-şi bat joc de ea – de la primar la ziarişti proşti, de la arhitecţi la şoferi tîmpiţi…

… am început să fotografiem şi maşini vechi – şi e o chestie frumoasă; fiecare rablă are o poveste.

Am găsit nişte copaci frumoşi…  Am scris, ca întotdeauna, despre lucuri simple: mobilier stradal tehnic, garduri de beton, fîntîni şi parcări subterane

Ne-am plimbat prin parcuri, cartiere de locuit şi prin zone industriale: Muzeul SatuluiBaicului, Pipera, Trafic Greu

Am făcut o colaborare faină cu Adrian şi Popescu, şi au ieşit nişte propuneri bune privind transportul public din Drumul Taberei.

Ziceam că n-am întors munţii; da’ poate că… poate că… După trei ani în care scrii, îţi dai cu părerea, comentezi şi observi, începi să-ţi dai seama că trebuie să şi faci ceva. Şi ceea ce facem se cheamă TREZIM COPIII.

… la mulţi ani!

19 comments to 2011: aici

 • Da, drăguţă cârtiţă, ai format o comunitate, în jurul unor lucruri simple, dar atât de importante în viaţa fiecăruia dintre noi. Felicitări! Şi la mai mare! Să ne dorim un an mai bun, sau dacă nu se poate, măcar clement cu noi, cu nervii şi cu portofelul nostru.
  La mulţi ani!

 • hm

  la mulţi ani şi – că tot sîntem comunitate – la mai mulţi!

 • Radu

  Bai cetateni, pe undeva sunt fortat sa repet ce-am zis si la aniversare dar viata-i dura si imaginatia mea limitata! Da’ ce faceti voi aici e minunat si mai apreciat decat o lasa frecventa commenturilor mele s-o arate 🙂

  Multumesc mult HM pentru review-uri si locuri noi, Ando pentru plimbari si restul care mai dati cu tasta p-aici. Traiasca!

 • hm

  mulţam de laude!
  … dar nu de asta ai în congelatorul meu o sticlă de must pusă la păstrare.

 • Ando

  Mi-ati facut o bucurie extraordinara !
  Cu siguranta,maine seara, voi bea un pahar si in cinstea voastra.
  Va multumesc ! Sa nu uitam ca suntem mai multi acum:
  https://www.simplybucharest.ro/?p=7093

 • hm

  E bine!
  chiar avem pentru ce închina un pahar!
  Mulţumesc mult!

 • Sa fie cu ceasuri bune! Aia cu colaborarea a fost interesanta, la mine a dat unele dintre cele mai accesate articole din cele numai 146 pe care le-am propus in doi ani si un piculet. Eu insa sunt mai putin optimist. Nu cred ca trezim pe nimeni …
  Iar 2012 cred ca va fi cu somn d’ala care naste monstri. Parerea mea …
  Dar nu vreau sa va stric optimismul asa ca va doresc tuturor un an cum va imaginati voi si nu cum ni-l pregatesc altii!

 • Radu

  Si nici matale chestii la pastrare intr-o pivnita, undeva in Prahova. Da’ daca tot munciti e bine sa stiti ca munca e apreciata. Eu citesc atent; si cand nu ma intereseaza direct subiectul (cartierul Rahova) si cand nu sunt de acord. Si nu-s, cred, singurul. Bre, aveti pasiune si e pacat sa treaca neobservata daca tot ne bucuram (gratis) de ea.

  Hai cu norocelul ca-n mai, zic eu, va avea domna HM mai mult loc in congelator. 😀

 • hm

  adrian, mie mi-a plăcut colaborarea aia. Şi a fost şi un prilej bun să ne întîlnim. Probabil că trebuie să mai scriem ceva împreună, că altfel cine ştie cînd ne mai vedem

  Radule, te aştept! Şi-mi pare bine că-ţi place ce facem. Şi noi apreciem cum ne citiţi 🙂

 • La multi ani din partea echipei noastre si sa fiti pe faza ca mai am cateva idei pentru o colaborare 🙂

 • hm

  să se lase cu bere, măcar una dintre ele 😉

 • florin

  Cred ca am dovedit faptul ca,desi oarbe,cartitele vad mult mai bine decat multi dintre cei ce traiesc cu ochii larg deschisi.LA MULTI ANI HM,LA MULTI ANI FRATILOR!!!!

 • hm

  frate, atîta vreme cît pot să nimerească blidul cu mîncare… după miros, după ce-o fi!

 • La multi ani si multa sanatate sa ai. Fie ca Anul 2012 sa aduca numai fericire, bucurii si bunastare in familie.

 • Razvan

  La multi ani !

  Multumesc pentru articole, multe spritare, multe de-a dreptul educative. Imi place cum combati aici ! Multumesc pentru pontul cu painea de la Sfantu, pentru cel cu cartea lui Adrian Majuru, pentru pozele cu masini si povestile despre locuri din oras.Tot aici am gasit un link la Baciu, care a scris o serie de articole extraordinare despre vechile stadioane ale Bucurestilor.

 • Razvan

  Sprintare, adica ! ( cu tz daca vrei)

 • hm

  hai că merge şi şpriţare, şi sprinţare 😉

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>