despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

unde stăm bine

Serios, de cîțiva ani buni, oriunde ne-am duce-n vacanță la noi în Țară, stăm bine!

N-ar strica să ne gîndim serios la asta și la cît de bine e.

N-am mai călcat prin hoteluri ori pensiuni de multă vreme, mai ales fiindcă ofertele lor de cazare-s îndeobște nepotrivite: camere mici, camere simple; rar să aibă vreun apartament!

În schimb, turismul particular îți pune sub nas tot ce-ți trebuie.

Apartament în centru? Căsuță cu iarbă și livadă? Zi ce vrei – și găsești.

Întreprinzătorul deja a făcut niște pași mari înspre viitor. Din ce-n ce mai des standardul include bucătărioară echipată și mașină de spălat: lucruri care, la o adică, te pot îmbia să-ți lungești șederea cît mai mult; spațiile-n sine au crescut, ceea ce pretează locul nu doar turismului, ci și închirierii.

Ce să mai zici ce amenajarea interioară – am întîlnit mai peste tot exemple splendide în care se simțea interesul și mîna unui designer inspirat.

… nu doar aer condiționat, televizor, internet și uscător de păr, nu?

Vrem mai mult, așteptăm mai mult – e bine că primim mai mult. Plătim mai mult? Poate; dar pentru ce altceva nu plătim mai mult?

Și-n atitudinea gazdei e mai mult. Nu rareori primești un cadouaș, o sticlă de vin-ceva; te poți bucura de-o mînă de ajutor; iar dacă ești mai mizantrop de fel, se prea poate nici să nu fie nevoie să dai nasul cu ea nici la venire, nici la plecare: îți iei cheile singur de undeva și le lași fără grijă înapoi.

E un turism bun pe care-l întîlnim, cu bucurie, din ce-n ce mai des. E un semn de încredere – e un semn că-n vacanță ne putem chiar simți fără griji – doar bine.

toate vacanțele noastre – lista episoadelor

3 comments to unde stăm bine

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>