despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

La Alhambra au făcut mai mult pentru patrimoniu decît toți ceilalți la un loc

Bucureșteanul habar n-are ce-i aia și unde e; îi place cum sună, fiindcă-i gîdilă cine știe ce ifos – dar credeți-mă, habar n-are ce-i Grădina Alhambra.

Cu toate astea, s-ar duce acolo, te-ntreabă unde e: fiindc-a văzut la televizor că s-a renovat, că s-a readus la viață.

Uite-așa: c-o dubiță de scînduri, un sac de gips și-un trafalet și toată lumea vorbește în București despre istorie, despre cultură, despre patrimoniu.

E de rîs! Zeci de ani de «salvați», sute de acțiuni civice, mii de întîlniri și simpozioane, zeci de mii de articole care niciodată n-au rezonat cu bucureșteanul… și a fost nevoie de-o găleată cu vinarom pentru ca același bucureștean să se regăsească brusc interesat de soarta prăpădită a Capitalei.

E de plîns! Fiindcă, de ciudă, o liotă de «salvatori» privește cu ură la renovarea asta: pur și simplu pentru că a reușit tot ce n-au reușit ei o viață-ntreagă – să facă din patrimoniu un subiect interesant, actual, de urmărit seara la televizor.

Salvează și lasă și pe alții să salveze – canci.

4 comments to La Alhambra au făcut mai mult pentru patrimoniu decît toți ceilalți la un loc

  • Catalin

    Și la Colectiv s-au descurcat c-o dubiță de scînduri, un sac de gips și-un trafalet, plus niște burete.

  • hm

    Nu despre asta era vorba—

  • Nicolae Marius Ionescu

    NU s-a renovat. Pe pliantul lor scrie ca acum s-a dat cat de cat o vopsea, urmand renovarea.
    In comunicatul lor de presa spun clar ca pana acum doar s-a igienizat locul, dat un glet, o vopsea, urmand ca de acum incolo, in baza fondurilor ce se vor strange si a avizelor care se vor obtine (plus proiect de specialitate) o sa se faca si o sa se dreaga.

  • hm

    Iarăși, nici despre asta nu era vorba

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>