despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

semne bune 73 / Case căzute 267 – Str. George Georgescu 18 – OK

Să nu fim zmei din spatele monitorului: „aici trebuia așa, dincoace eu aș fi făcut așa” – nu; uite că la casa asta… așa s-a putut, așa s-a făcut: și e, desigur, mai bine.

   

„Semne bune” – toate articolele

3 comments to semne bune 73 / Case căzute 267 – Str. George Georgescu 18 – OK

  • Cristian M. Ioan

    Dar este absolut superb!
    Cine este “zmeu din spatele monitorului”?
    Renovarea este excelenta!
    Eu resimt doar invidie, nu pot sa critic nimic la aceast renovare:
    – casa este un superset al casei mele, corpul din fata
    – chiar in faza “cazuta”, avea aproape toate ornamentele la acoperis. Noi le-am dat jos prin 1970 pe cele care riscau sa cada in capul trecatorilor!
    – renovare este conforma. Chiar ferestrele sunt la fel cu cele originale, pina si infimul detaliu al termopanelor cu rama maro, nu alb-stralucitor, este semnificativ!
    – a fost pastrat gardul original, in sine este o exceptie: dupa 2000 am vazut la numeroase imobile ce au avut astfel de gard (la mine era vopsit in verde) inlocuirea lui cu un gard de beton de peste 2m, ca de puscarie, sau macar inserarea unei folii de policarbonat, ca sa nu se mai vada nimic in curte!

  • Ferestrele sunt mai mici, au inaltat parapetul si asta se vede apoi in detaliul de glaf si in braul care a devenit un fel de platbanda in loc de o linie fina care incheia o parte de soclu. Or fi cumparat dinainte niste calorifere si nu incapeau in parapetul initial … S-au scartait la bani la un detaliu minor si au facut economie facand ferestrele cu cate un ochi fix … Dar e acceptabil in ansamblu, pana la urma (ca sa nu fiu eu zmeul 🙂 )

  • hm

    Ornamentele în general și elementele de încadrare a ferestrelor în detaliu nu au fost refăcute de tot. Care n-a picat a rămas, care a picat nu a fost reconstruit. Tencuiala e trasă la repezeala. Și altele.
    A ieșit chiar mai bine decât credeam, ținând cont de constrângerile evidente de buget.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>