despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

mîncare în şi pe lîngă Victoriei

Paul Everac scria odată că, odată devenit absolvent de-cine-mai-ţine-minte-ce-facultate-făcuse-el, situaţia sa aducea cu Piaţa Victoriei: multe perspective frumoase, dar nici o alimentară prin preajmă…

S-au schimbat vremurile; Everac a murit, de perspectivele frumoase din piaţă a avut grijă Ceauşescu, dar – aflîndu-te prin Victoriei – ai ce mînca.

E patiseria de la metrou, care rămîne – după ani şi ani – bună. Este Spring Time, una dintre primele afaceri din alimentaţia publică apărute după Revoluţie; rezistă – mă-ntreb cît – Gregory’s. Toscanei îi merge la fel de bine ca-ntotdeauna; iar la City Grill e buluc la prînz.

Snack Attack are publicul lui; iar la covrigăria Petru e mereu cineva; şi mai e o covrigărie: Luca, Paul – nu ştiu, că mă-ncurc între atîţia apostoli. Jos la metrou de asemenea se găsesc covrigi. De curînd avem şi un Fornetti, care – în alte vremuri – ar fi rupt piaţa… În Decembrie Mc Donald’s s-a îndurat şi a deschis ditamai restaurantul în partea dinspre pasaj (la parterul America House) – aşa că numai cine nu vrea, nu poa’ să mănînce.

Nu pun la socoteală şi vreo două-trei chestii sezoniere, care se laudă că vînd ba bio, ba healthy, ba nu-ştiu-cum – dar care, la ora falimentului, descoperă că au vîndut doar scump…

Patiseria Bianca de pe Titulescu (imediat după Doctor Felix) încă se zbate să-şi găsească drumul prin valurile vieţii; şi trag nădejde că o să şi reuşească, că tare mult mai încearcă! Şi-n plus, imediat lîngă ea, se deschide mintenaş şi concurenţa – altă covri-gogo-patiserie…

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

5 comments to mîncare în şi pe lîngă Victoriei

 • Salut,

  Nu uita nici de restaurantul Nordsee, tot in America House, linga Mac, unde poti minca destul de scump niste peste, dar e mincare buna. De asemenea, tot in zona, eu prefer sa laud pizzeria Cor’Tile, pe Doctor Felix care are, inca, cea mai buna pizza din oras, in umila mea parere.

 • sunt multe si pentru toate buzunarele, totusi top 3 este toscana/city grill/don taco – ma bucur ca nimeni nu a amintit de Trattoria-Buongiorno, chiar nu ar fi avut nici un motiv :); si ar mai fi Marul de Aur

 • Freesys

  Cel puțin la capitolul restaurante în București nu se mănâncă ci se aruncă bani mulți pe mâncăruri din ingediente ieftine, făcute prost si servite in scârbă. Cât despre Victoriei… “lunch is for wimps”, că doar suntem corporatiști ce mama dracu.

 • hm

  Valentin, îmi pare rău că am uitat de Cortile. Într-o vreme chiar îmi plăcea; apoi – cam cu un an şi ceva în urmă – stricase pizza (părerea mea). Oricum, colegii mei care-şi iau zilnic de la Cortile laudă mîncarea de acolo; pizza e bună în zilele noastre, da.
  bucureşci, Don Taco e cam depărtişor de Victoriei… ce să zic. Am colegi care îl laudă; e curios, dar eu n-am fost niciodată acolo.
  Freesys, prost sau nu – tre’ să introducem ceva în burdihanele noastre corporatiste 😉

 • florin

  Ce pacat ca toate aceste “unitati de alimentatie publica” sunt grevate de nesfarsitele lucrari din zona si de circulatia dementa din intersectia Titulescu-Dr.Felix.In rest,daca te apuca foamea(si mai ai si bani),ai unde imbuca ceva.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>