despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Curajul de-a ALEGE

scris de Ando

La doi paşi de blocul în care locuiesc, lângă intersecţia şos. Ştefan cel Mare cu str. Chiristigiilor, s-a deschis – pe 9 iulie – acest supermarket numit ALEGE. Deci, nu mai e mult şi face 6 luni. Magazinul este al unei societăţi din oraşul Călăraşi. Gama de produse: băcănie-nimic deosebit. Preţurile: aşa şi aşa.

Adică e mai mult o soluţie de “avarie”. Având un program zilnic 7-22, duminica 8-20, ai de ce să te agăţi la nevoie.

De ce curaj? Păi, să vă dau câteva detalii: dacă faci nici 300 de metri pe Chiristigiilor, ajungi la vechea hală a Pieţei Obor, ceea ce înseamnă puzderie de magazine, standuri, tarabe, chioşcuri etc. Vizavi de hală este noua clădire agro-alimentară a pieţei, cu parter şi etaj. Deci, super-super ofertă.

Cam la aceeaşi distanţă, în direcţia opusă, spre bd. Ferdinand, fiinţează – de mulţi ani – un magazin Safe Way cu acelaşi profil, iar în spatele acestuia, de vreo doi ani, s-a deschis un… Mega Image.

De asta mi se pare un act de mare curaj şi sunt curios cât va rezista ALEGE cu o astfel de concurenţă crâncenă în jurul său, chiar dacă la casă este un afiş care precizează: plata produselor în numerar, cu card, tichete de masă, euro sau dolari !

P.S. nu vreau să fiu cobe, pentru că fiecare dispariţie a unui magazin, de orice gen, înseamnă,de fapt, nişte oameni care-şi pierd slujba şi pâinea dar, pentru supravieţuirea unei afaceri nu este suficient numai curajul.

3 comments to Curajul de-a ALEGE

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>