despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

mare e grădina

S-a dus culoarea din Grădina Botanică – vine toamna. Și vin culorile – ehei, asta-i altceva: verde, galben, gălbui, ruginiu, portocaliu, roșu, maroniu.

În Grădina Botanică se simte începutul toamnei ca nicăieri altundeva în București. Găuri în cer, pe unde intră Soarele printre frunzele încă verzi… înserări scurte, cu asfințituri ca-n filmele tehnicolor… peluze tăcute, părăsite de veselia de peste zi.

   

Dar și, la fiecare sfîrșit de săptămînă, un prilej ca oamenii să se strîngă – pe-un țol, într-un hamac, cum li-i mai bine – și să asculte și muzică. „Weekend sessions” se cheamă evenimentele astea. E și mîncare, sigur că da.

Desigur, dacă e să-i crezi pe cei care organizează chestiile astea, nu oricine și nu oricum poate veni; în realitate, însă, absolut oricine poate să ajungă acolo și să se amestece-n mulțime fără să fie întrebat măcar odată de sănătate.

Plimbări prin Grădina Botanică: partea întîi • partea a doua • partea a treia 

2 comments to mare e grădina

  • TVlad

    Pacat, Gradina Botanica era un ultimul parc linistit, fara muzici si alte zgomote. Au inceput cu Herastraul pe care l-au spurcat cu chioscuri si “happeninguri” de acest fel, Politehnica a fost inchisa de rectorul comunist ca pe mosia lui taica-su iar acum s-a dus si Gradina.

    In orasul asta, invadat de praf, putoare si zgomot, aveam si eu un refugiu in Botanica. Eu sint om al muncii si nu pot merge decit la sfirsitul saptaminii: in loc de liniste si plante, gasesc hipsterisme.

  • hm

    o parte din hipsterii de pe-acolo erau destul de vegetali.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>