despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

comentarii

arhiva

semne bune 76

Strada Frumoasă chiar e frumoasăMai mult decît atît, aș zice că dă ora exactă-n renovări și puneri în valoare; cînd vrei să te uiți la cum poate să iasă la loc o casă veche, te duci să caști gura pe-aicea.

Pînă și pocitania aceea supra-înălțată a ieșit, cît de cît, mai omenește decît prin alte locuri.

 

În fine! Mai avem o refacere pe care s-o putem aduce-n serial. Casa asta: pentru cum s-a pomenit și cu niște corpuri suplimentare-n fundu’ curții, în ton cu ce-i la stradă; mare minune.

 

„Semne bune” – toate articolele

6 comments to semne bune 76

 • Anonymous

  Aș fi curios să cunosc cu ce sunt umplute toate supra-înălțările acestea. Chiar merită să modifici arhitectura unei clădiri de dragul unor noi teritorii de expansiune cucerite? Majoritatea părților adăugate se potrivesc și arată cam ca dracu’. Asta dacă simțul estetic și o cultură minimă mai înseamnă ceva pentru un privitor.

 • hm

  Se crede că fără „bonusul” spațiului nou dobîndit, nici nu merită să te apuci de vreo renovare.
  Ăsta-i obiceiul!

 • Anonymous

  În secolul următor, când vor fi și acestea la rândul lor renovate, probabil vor apare și peste nivelul adăugat niște bile sau cactuși arhitecturali, în spiritul și buzunarul acelor vremuri. O să fie ca în siturile arheologice, pe straturi suprapuse. Va fi interesant! 🙂

 • Cristian M Ioan

  @hm,
  Ai dreptate!
  Cand era in constructie, suprainaltarea arata absolut hidos, dar i final, rezultatul nu e chiar sa de rau.
  Casa noua are un schelet de beton, mai rezistent la cutremur decat zidaria portanta initiala.
  Dar, cum cladirea initiala avea un singur etaj, exact precum corpul din fata de la mine, nu stiu cum au rezolvat cu scarile catre nivelele superioare!

  Poza a doua prezinta ceva ce clar arata mia bine decat inainte, iar ” corpurile suplimentare-n fundu’ curții, în ton cu ce-i la stradă” chiar ca sunt o MINUNE!
  Ceva-ceva s-a pierdut totusi, initial exista un gang prin care puteai intra, chiar si cu masina, in curtea interioare, in vreme ce acum este doar o intrare pietonala, chiar daca impozanta!

 • hm

  Sînt aproape sigur că în spatele fațadei găsim o clădire cu totul nouă, cu interiorul modificat total.

 • Cristian M. Ioan

  La care din cele doua te referi?
  Cu siguranat ca TREBUIE sa fie “cu totul noua”, nu numai structura de rezisntea complet refacuta, dar si impartirea interioara, ca sa acomodeze numarul sport de nivele!
  A doua, din cazua dimnesiunilor, avea nevoie de acea curte interioara, ca sa poata toat camerele sa aiba ferestre spre “afara”.
  Cum oare se rezolva problema la noua cladire?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>