despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

semne bune 79 – pe strada Gazelei

Ne bucură să găsim clădirea de la 72 A în renovare; după cum par a merge lucrurile, s-ar putea chiar să fie una reușită.

Cîțiva pași mai acana, hop și bloculețul uitat de vreme de la 48 c-o față nouă.

 

„Semne bune” – toate articolele

3 comments to semne bune 79 – pe strada Gazelei

 • Anonymous

  Părerea mea – A ieșit totul foarte bine, menținând cred linia cubistă sau modernistă a arhitecturii. Păcat de unele mici amănunte care au dispărut și care se integrau foarte bine în proiectul inițial (vezi marginile ferestrelor de la parter). Deasemenea, este păcat și de suprafața geamurilor care a fost micșorată, mai ales la acel balcon. Cred că o lumină a zilei care pătrunde mult mai generos în locuință, îi conferă acesteia mai mult farmec și optimism. Mai ales că la etajul 1, lumina din exterior trece spre cameră mai întâi prin balcon. De aceea inițial cred că proiectantul a prevăzut un luminator mai mare, nu mai mic.

  • hm

   În realitate, bucureștenii de zi cu zi nu se omoară după suprafețele vitrate mari și nici după lumina naturală, preferînd liniștea, intimitatea.

 • Cristian M Ioan

  Uau!
  Cladirea nu era de mare interes, si regret disparitia iederei.
  Reparatia a fost desigur O REUSITA, mai ales tinand cont cum arata in starea “cazuta” …
  I-as reprosa ca acum arata PREA alba, curata, noua, ai zice ca este o cladire contemporana, nu una din perioada interbelica!
  Doar la gangul de intrare au pastrat intacta poarta verde “istorica” …

  Anonnimul are dreptate, desi merita detalita afirmatia ” suprafața geamurilor care a fost micșorată, mai ales la acel balcon”.
  Tocmai, ca au respectat aranjamentul initial de geamuri, numai ca temopanele au rama interioasa si exterioara LATA, ce maninca destul din suprafata vitrata!
  Am simtit si eu aceasta la balconul blocului din 1987 …
  ferestrele de termopan trebuiau sa fie mai PUTINE si mai MARI, ceea ce ar fi asigurat o suprafata utilal MAI MARE a luminatorului!

  Cornel are partial dreptate, MIE nu mi-ar fi placut ca multitudinea initial de geamuri sa fie inlocuita de un unic perete complet transparent.
  Tousi, 3×12 ochiur de geam, din care 3×8 se deschid, mi se pare cam mult, ar fi fost preferabil mai putine ferestre de dimensiuni mai mari …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>