despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

salvaţi catedral plaţa

ştiţi blocoiul ăla construit lîngă Catedrală; mai ştiţi şi că sînt – eu – dintre ăia care nu dau doi bani pe lamentările arhiepiscopului Robu; hrăpăreţul popă ar fi tăcut ca peştele în păpuriş dacă ar fi primit un etaj-două în plus. Săptămîna trecută auzii că proprietarii blocului o să deie Statul nostru în judecată la CEDO, supăraţi că justiţia noastră le tot zice să demoleze…

… vestea bună e că tocmai ce mi-am dat seama cum aş putea salva clădirea Catedral Plaţa; că nu vreau să se demoleze. Dac-ar fi clădirea mea, ştiţi ce aş face? Aş da-o Bisericii Ortodoxe! M-aş duce la Preafericitul Daniel şi i-aş zice: ia-o! Ia cîte etaje vrei din ea, lasă-mi şi mie vreo două-trei, să am mărunţiş din chirii; fă ce vrei acolo – centru gugumenic, chestii popeşti, ce-o fi!

Pentru că nimeni nu îndrăzneşte să demoleze vreun coteţ ortodox în ţara asta.

13 comments to salvaţi catedral plaţa

 • Anonymous

  Corect! Sa avem si noi un bloc cu acoperis aurit…

 • a fost unul care a indraznit, mai demult…

 • E o idee buna, dar ai omis ceva! Daca de exemplu dam bisericii un cazino (ca cel din Vatra Dornei – monument istoric), ne voir garanta doar ca nu va fi demolat, dar asta nu inseamna ca va fi si reconditionat 🙁 daca nu le dai ceva in schimb…

 • florin

  Eu propun sa daramam catedrala,pe locul ei sa construim inca un turn si in felul asta sa avem si noi “Gemenii” nostri(ca tot iesim noi cu dosul inainte cand e vorba de americani).

 • @Florin, buna propunerea ta 😀

  prognosticul meu ca ca statul va pierde procesul si tot din buzunarul romanului se vor plati daunele

 • Ando

  @ciprian : mi se pare o idee foarte buna! iar cazino-ul sa se numeasca “La ruleta Domnului !” 🙂
  Ar vrea ei sa li se dea cazino-ul in administrare. Ce banet ar iesi…
  Oricum, subiectul e unul fierbinte si merita urmarit in special pentru solutia finala ( daca va fi-vreodata- una definitiva).

 • Eu urmaresc subiectul asta de ceva si pana in prezent nu a aparut decat o singura solutie: demolarea monumentului istoric pentru vanzarea terenului pe care este asezat. Trist, dar asta a fost declaratia bosorogului de Pimen.

  Defapt, daca stau si ma gandesc putin, in ce stare se gaseste cazinoul dornean in prezent, nu valoreaza mai mult de 300.000 euro, pe cand, terenul de sub monument face pe putin 900.000 euro! Nu sunt cuvintele mele, este declaratia neoficiala a unui reprezentant al bisericii romane.

 • florin

  Va dati seama cum ar arata un cazinou al bisericii?Popii crupieri cantand pe nas:”Faaaceti jocurileee,rieeen ne va pluuuu,Dooomnul a daaat,Dooomnul a luaaat”!Apoi 2-3 cadelnite cu tamaie,cateva cruci maaari si da-i cu bila pe ruleta.Culmea e ca eu n-as fi prea sigur de corectitudinea jocului(vorba ceea”casa castiga intotdeauna”)!

 • Prieteni, dar de ce să facem aşa ceva? Nu e mai bine să le spunem ălora de Cathedral Putza: “Băieţi, vreţi să intraţi în legalitate? Perfect! Ia plătiţi voi o amendă de 100 de milioane de iepuroi, şi sunteţi fericiţii posesori, cu toate hârţoagele în regulă, ai măgăoaiei!” Cât a costat? 25 de milioane? Cât ar costa demolare? Încă vreo zece? Punem pariu că o dărâmă singuri, şi fac o economie de vreo 65 de milioane?
  Eu aşa aş proceda cu toţi cei care construiesc aiurea: vrei să intri în legalitate, plăteşti. Şi plăteşti de o dărâmi singur, şi eşti fericit c-ai scăpat ieftin!
  O altă umilă observaţie: una este proprietatea, alta administrarea ei. Nu văd de ce cazinoul ăla de la Vatra Dornei n-ar putea fi al Bisericii. Eu aş face altceva: i-aş da lui Pimen amendă după amendă, până îl repară, sau lasă pe alţii să-l repare şi să-l exploateze. Iar dacă banii din profit se duc toţi spre săraci, să fie primit! Îl scutesc de impozit!

 • @Constantin Gheorghe, cazinoul din vatra dornei chiar este in proprietatea biserii deoarece primaria si consiliul judetean le datoareaza nu stiu cate hectare de padure de cand era zona condusa de austrieci. Pimen nu vrea sa lase pe nimeni sa faca ceva in privinta monumentului istoric pana cand biserica nu isi primeste padurile inapoi.

  Asta e tot!

 • just_me

  omule esti genial
  chiar astazi am trecut pe linga turn si am vazut cum sta acolo ca nuca in perete
  de daramat nu va fi vreodata, poate d evreun mare cutremur (dar la tehnologiile folosite ma indoiesc), insa ideea ta….este de apreciat.

  si asa sa mute acolo Catedrala NEamului, sa nu o mai ridice in curtea lui Nea Nicu si are si lift si restaurant poate sa ii faca, exact ca un mall ortodox. ce mai! asta e salvarea 🙂

 • Ando

  Din păcate,mie mi-e frică de următoarele:
  a) şpăgile s-au dat(respectiv,s-au luat);
  b) “blocoiul” nu va fi demolat;
  c) CEDO va da dreptate proprietarilor, iar statul român (adică noi) s-ar putea să şi plătească ceva:-(

 • florin

  Turnul va ramane in picioare si fara sa piarda vreun etaj.Ce nu au inteles cei ce protesteaza de cativa ani impotriva acestei constructii,este faptul ca fundatia acestui turn nu e din beton ci din doua materiale mult mai tari si mai rezistente numite CORUPTIE si SPAGA.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>