despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

dete hărnicia-n ei… aiurea!

I se poate reproșa administrației bucureștene, cu adevărat, un singur lucru: că nu a reușit să facă să funcționeze lucrurile altfel decît așa erau ele obișnuite să meargă.

Cetățeanul atent în jurul lui a remarcat cum, în fiecare toamnă, ne apucăm brusc de lucrări stradale: asfaltări, reparații, împrospătări de marcaje.

Firește că-i un motiv – și e atît de simplu, încît ar trebui să ne fie rușine de felu-n care facem lucrurile: de-abia acuma, pe sfîrșit de an, tragem linie, adunăm, scădem și din banii pe care-i mai găsim prin buget mai facem peticirile astea.

Așa se petrec lucrurile; așa s-au petrecut și pe vremea primarilor de dinainte și tot așa se petrc și-acum. Ăsta-i obiceiul!

Nu-i, deci, nici o mirare în „surprinzătoarea” hărnicie de zilele astea din Capitală.

Da, se trasează marcaje! Se astupă gropi! Se asfaltează străzi! Da – dar așa s-a-ntîmplat în fiecare toamnă…

Spre deosebire de toamnele trecute nivelul calitativ al lucrărilor prestate e însă execrabil. Vopseaua folosită la marcaje este proastă și acțiunea e făcută la repezeală, gropile sînt astupate strîmb, asfaltarea are valuri.

Dar, de! – „se face”.

3 comments to dete hărnicia-n ei… aiurea!

  • Cristian M. Ioan

    NU am remarcat “lucrarile de toamna” ANUL ACESTA, insa Cornel are muuult mai mult spirit de observatie, remarcase si cortul nostu, de care s-a impiedicat!

    Ce stiam erau “lucrarile de toamna” de mare amploare, ce nu puteau fi terminate in septembrie-octombrie, cand vremea este buna, deci ineviatabil sezonul rece, cu plis si apoi ninsori, “surprindea” lcurarile deschise: santuri, gropi, etc.

  • catalin

    În sectorul 4 ne pune Băluță borduri pe verticală (acum și pe Gramont). Ceva fin.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>