despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

restaurantul Bagdad

ACTUALIZARE – închis definitiv

… ştiţi? rămas cu urme pe creier după povestea cu bistroul lui Butunoiu, am căutat disperat să merg într-un loc cinstit, prietenos, simplu; şi m-am dus la restaurantul arăbesc Bagdad.

… şi m-am simţit ca într-al nouălea cer. M-am simţit aşa cum trebuie să te simţi cînd ieşi undeva: bine.

Restaurantul Bagdad e pe Calea Griviţei, cum treci de cimitirul Sfînta Vineri şi înainte de semaforul de la intersecţia cu strada Caraiman; e loc să tragi pe dreapta, pe trotuar.

Mi-a plăcut enorm. Nu am mai fost demult într-un aşa loc cinstit şi simplu. Mîncarea e delicioasă şi foarte îndestulătoare. Ţi se par, porţiile, cam mici – dar aşa cum sînt, de-abia le termini! E un lucru de admirat să ştii cît de mari trebuie să faci porţiile ca să fie clientul mulţumit; alte restaurante îţi umplu farfuria cu fel de fel de chestii de care nu ai nevoie, dar pe care le regăseşti, la sfîrşit, pe nota de plată.

Nota de plată a fost o surpriză. Nu am mai dat atît de puţin pe mîncare, la un restaurant unde să mă şi simt bine şi unde să-mi fi plăcut tot ce-am mîncat, din 2004…

Ceaiul e gratis; nu se vînd băuturi alcoolice; şi la sfîrşit am primit şi desertul din partea casei.

La televizoare rulează un soi de MTV arăbesc – dar muzica e foarte simpatică şi prinde foarte bine; arabii sînt care de care mai păroşi pe piept şi arăboaicele care de care mai dezbrăcate.

Ce să zic? Bravo lor! A fost grozav la Bagdad.

Site-ul lor, aici.

Ca bani: foarte ok
Curat: da!
Servire: foarte bună

livrează acasă în sectorul 1; poţi să faci comandă şi să treci s-o ridici de la ei, dacă ţi-e mai la îndemînă.

deschis şi duminica!

ultima dată acolo: iarna 2012

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

5 comments to restaurantul Bagdad

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>