despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

după aproape juma’ de an din viața noastră

Săptămîna asta se-mplinesc șase luni de cînd bucureștenii nu mai pot folosi liniile de tramvai din zona Afi-Apaca. Șase luni!

Tramvaiele nu circulă fiidcă se schimbă șinele, care erau îngrozitor de stricate.

Lucrările au început greu și cea mai mare parte a verii s-au mișcat dezamăgitor, fără ca nimănui din administrația bucureșteană să-i pese.

De-abia acum, pe sfîrșit de toamnă, putem remarca un avînt promițător, lucrîndu-se chiar și dumineca.

Dar faptu-i fapt: noi, bucureștenii, am pierdut pînă acum juma’ de an din viață pentru o lucrare ce putea fi gata deja… și care nu e gata… și care n-o să fie gata nici prea curînd, oricît de optimiști am vrea să fim.

Și ne dăm seama ce-nseamnă asta pentru noi, știind cîte din șinele de tramvai mai trebuie reparate, fiindcă-s într-o stare și mai proastă decît erau aici: pe Barbu Văcărescu, Ferdinand, Dudești, Pipera, Lizeanu, Maica Domnului, Lacu Tei, Ziduri Moși, Călărași, Basarabia, Chișinău, Șerban Vodă, Nerva Traian, Mărășești, Ion Mihalache, Gloriei, Armand Călinescu…

… iar nouă pentru un kilometru amărît de șine ne ia atît de mult reparația!

2 comments to după aproape juma’ de an din viața noastră

 • mmmx

  Dacă ar lărgi municipalitatea și linia de tramvai de pe Strada Iacob Felix la 4 benzi pentru a separa circulația tramvaielor de traficul auto cu excepția intersecțiilor n-ar mai sta autobuzele în coloană cu mașinile și tramvaiele pe linia 610.Măcar dacă ar avea oprire și la Institutul de Hematologie pentru transbordare între liniile 46 și 610.

 • Cristian M Ioan

  Parca ar fi la Primarie stirista Varanului, si nu un matematician!
  De la matematician ma asteptam nu la miracole, dar cu sigurnat la o programare liniara corecta, aplicarea agloritmului PERT pt a reduce durata unei lucrari: nu incepi ceva unde nu ai resurse sa termini repede!
  Mai ales ca AFECTEAZA transportul public: ” șase luni de cînd bucureștenii nu mai pot folosi liniile de tramvai din zona Afi-Apaca”

  Multumesc ca ai observat corect:
  ” cîte din șinele de tramvai mai TREBUIE reparate, fiindcă-s într-o stare și mai proastă decît erau aici”

  La mine pe B0dul Mihalache vad mereu cum troncaie groaznic tramvaiele pe sinele uzate, chiar daca nu circula cu tramvaiul acolo, mergem pe jos sau cu autobuzele.
  Prin contrast, linia lui 41 de pe Turda- Averescu est in stare mult mai buna …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>