despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

muie de iarnă

Gata! A stat viscolul. A stat ninsoarea. Maşinile încep să circule pe şosele. Ne-ntoarcem la mizeriile de zi cu zi – şi nu le treceţi cu vederea, fiindcă taman astea ne spurcă vieţile.

Cum-necum, primăriile s-au mobilizat şi au dat zăpada de pe multe-multe străzi. Aceia care, în urma trecerii utilajelor de de’zăpezire, s-au apucat să arunce zăpada de pe trotuar sau de pe maşină înapoi în stradă, au întreg dispreţul meu.

——–

Mi-e o silă imensă de acei şoferii de căcat care nu semnalizează. Ştiţi străduţele dintre blocuri. De-abia intră o maşină. Pietonii înţeleg şi, pe vreme de iarnă, se bagă în zăpadă şi fac loc maşinilor să treacă. Mulţi pietoni ştiu că maşinile frînează greu acum şi se dau la o parte din timp, cînd văd o maşină din depărtare. Pietonii ăştia sînt mame cu copii, taţi cu sănii, băbuţe cu plase cu cumpărături – şi cu toate astea, se bagă în zăpadă ca să facă loc maşinii. Doar că maşina nu trece pe lîngă ei – şoferul face brusc dreapta sau stînga, fără semnalizeze; iar pietonii – dac-ar fi ştiut că maşina nu trece pe lîngă ei – nu s-ar mai fi băgat inutil în nămete.

Du-te-n pizda mă-tii, şoferule!

3 comments to muie de iarnă

  • Dan

    Azi din obisnuinta am facut dreapta pe Raditei si am mers aproape “la pas” printre troiene, pazind mamici cu copii, barbati cu lopata in mana care isi degajau masina sau pur si simplu curatau zapada. Ca pe strada mare e aproape exemplar, lama + solutie, inclusiv in “5”. An electoral!

  • mergea si fara injuratura de final !

  • Serban

    Este foarte greu sa misti maneta semnalizatorului. Mult mai usor insa, e sa coduci cu tigara-n mana sau cu mobilu’-n ureche. Prin urmare, ultima urare mi se pare bine-venita!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>