despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Să ne mai și râdem puțin despre ocupațiunile românului

scris de Mini-Economicus

Pot desigur „parafraza” un celebru personaj, al arhi-cunoscutei si difuzatei serii de BD-uri, care rostea „ingenuu”: „ce avem noi aici”(!?), dar, asa cum v-am obsinuit, ar trebui sa fiu original, macar de fatada… 🙂

Asa ca, de raspuns… raspund eu; noi avem aici un site (al carui nume mie-e jena sa-l ofer cititorului) care a preluat din neant, „Lista oficiala a meseriilor din Romania, in ordine alfabetica” 

Acu’ eu inteleg ca profesia mea a disparut „ca magarul in ceata” – „fiindca toata lumea este economista si stie sa face bani” – (Sic !) dar, ce ne facem cu unele meserii cu nume de-a dreptul abisale, de un comic absolut criminal (zic eu) si al caror continut, nu-l poti deslusi decat cu DEX-ul in mana.. .ori din ”Codificarea lui Caragea-Voda” si „Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie” – nu, nu este vorba despre acela de la malul marii !?

Sa purcedem deci… ca „par egzamplu”:

 aburitor pluta (??) – asta ce dreak face, abureste biata pluta s-o ia s-o futa… hai ca mi-a iesit o rima de zile mari 🙂

– adjunct al procurorului general – BOUL APIS care a scris tampenia respectiva – asta E FUNCTIE BRE, nu meserie/profesie!!

– agent de schimb ?? – asta e cu „treaba-mare”, schimba pampersii!!

– aglomeratorist ?? – ‘te-n cur vacare, numai tu mi-ai mancat viata in ITB!!

– arhondar ?? – Aferim boierule !! Caragea-Voda curat!!

– arzator email ?? Pune vere cratima, sa intelege si eu… asta sta cu bricheta prin birourile corporatiste si… pac-tzac… cand se umple Spam-ul… il arde de nu se vede!!

– ambasador ?? Baaaa… e functie si nu profesie/meserie; care v-a bagat in cap prostiile astea… sa va dea banii inapoi!!

– autopsier la ecarisaj ?? Hai sa mor io!! Asta ce kkt face, spinteca potaile sa vaza de ce au crapat?? DE BINE BA… DE BINE!!

Am pastrat pentru final(ul) A-ului, cea mai tare chestie citita de eu freodata..

 – ascutitor-calitor garnituri de carde ?? 

Am zis in prima-instanta ca nu vad bine si titulatura corecta este „ascutitor-halitor/cotaitor de coarde”… dar nu, nu este vorba despre asa ceva, ci de DRACU STIE CE!? Vorba lui Caragiu – dar va jur, nu stiu nimic !

Tiparitura din care am extras aceste bazaconii este de-a dreptul monstruos de lunga, asa ca data aviatoare, incercam ceva pe la litera B…

O zi in care n-ai ras, e o zi pierduta… zicea marele Charlie Chaplin!

A bon entendeur, salut !

N.A. Limba romana si limbajul articolului au fost folosite de o maniera, in deplina cunostiinta de cauza si in concordanta cu meritele lucrarii tiparite, de o institutie a statului, pe bani publici!

 Articolul in sine este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

4 comments to Să ne mai și râdem puțin despre ocupațiunile românului

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>