despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

unde e Nicuşor Dan cînd n-ai nevoie de el?

Primarii noştri aveau bunul obicei de a se ascunde de iarnă – care prin Caraibe, care prin Franţa, care prin Brazilia; nu ştiu cum se nimerea, dar cînd venea omătu’ ăl mare… primarul – ghinion! – făcea insolaţie la buric pă iaht.

Acuma, primarii – ce-i drept – sînt la post cînd vine urgia albă (grozav ce-mi plac sintagmele astea idioate!) dar degeaba. Cu ei sau fără ei tot aia e.

Dar mie mi-ar fi plăcut foarte mult, în toate zilele astea cu nămeţi, cu polei, cu viscol, să-l fi văzut pe salvatorul Bucureştiului făcînd ceva.

Nu ştiu ce! Ceva-acolo. Să strîngă dooj dă voluntari şi să de’zăpezească o grădiniţă. Să dea cu sare pe un trotuar. Să scoată în fiecare zi o sută de maşini din zăpadă în sectorul 5.

Ceva în folosul Bucureştiului. Ceva care poate fi şi în folosul lui, mai apoi cînd va vrea să fie primar.

19 comments to unde e Nicuşor Dan cînd n-ai nevoie de el?

 • NU, nu este sarcina primarului/candidatului sa iasa cu lopata!
  Are subalterni.

  Asa, sa-l aplaudam pe Bok ca a iesit si el cu lopata acum 2 saptamani?
  NU, un adevarat manager DELEAGA, nu EXECUTA.

  Sa incetam cu cliseul obosit de “om gospodar”.

 • hm

  Ba sa iasa dracului.

 • florin

  Cand ma gandesc ca incep campaniile electorale si o sa vedem o gramada de milogi POLITICI,cersindu-ne,cu un zambet sincer/mieros/smecheresc,sa-i votam ca numai ei “ie singurii care stie” cum se “rezolva” tarisoara,mai ca-mi vine sa ma retrag in munti sau sa ma carabanesc dracului din tara lui Gore din Chitila,a lui vara’su Fane-zis Gorila,a lui Mitu-zis Tampitu’ si-a lui Elena ucenica la Higiena.Sau poate ca ar fi mai bine sa-mi fac o provizie serioasa de anti-vomitive.

 • Eu zic ca tine, e cazul sa faca ceva. Ceva fezabil din pozitia unui om simplu cu aspiratii.

 • Eu zic că e cel mai potrivit moment să se adreseze Justiţiei şi să ceară întreruperea deszăpezirii, pe motiv că se foloseşte sare, şi se distruge asfaltul de patrimoniu. Sau, mă rog, găseşte un motiv, acolo…

 • Sunt de acord cu ce spune Raiden. Daca primariile ar fi coplesite in indeplinirea atributiilor lor atunci ar trebui sa anunte. Sa spuna ca pentru ca nu poate deszapezi o gradinita are nevoie de cativa voluntari in punctul X. La punctul X se va gasi coordonatorul din partea primariei in persoana lui Y care va avea asupra lui in intervalul orar … un numar de Z lopeti de zapada. Si, pentru ca am vazut asta pe strazile din jurul gradinitei unde-mi duc fata, sa fi zis si ca in intervalul …, coordonatorul Y va putea opri circulatia pentru ca cei Z voluntari sa dea zapada. Asa cred ca se face in situatii extreme, cand primariile nu se descurca. Nu-mi plac voluntarii care fac ei ce si cand cred de cuviinta si detalii asupra acestei opinii gasiti la: http://www.a-craciunescu.blogspot.com/2012/02/acei-caini-minunati-si-padocurile-lor.html

  In ce priveste sarea, aceasta chiar strica ciment, asfalt sau tencuieli pentru un motiv foarte simplu. Sarea, ca orice sare, se dizolva si apoi intra in forma de solutie in porii suprafetelor si in adancimea materialelor permeabile. Cand solutia incepe sa se evapore sarea ramane captiva si cristalizeaza iar cand cristalizeaza o face cu marire de volum ceea ce produce macinare a materialului. Combinat apoi cu cicluri inghet-dezghet, treaba este gata. Poate din cauza asta azi am trecut pe langa o gaura in asfaltul de la trecerea de pietoni de pe Prezan la intrarea in Piata Ch. de Gaulle. Asfaltul, dupa cum stiti, nu are mai mult de un an si jumatate. De dedesubt se iteste un rest din pavajul cu adevarat de patrimoniu, din piatra cubica. Piatra cubica nu are aceasta problema a sarii pentru doua motive: piatra e mult mai dura si nu se imbiba iar solutia salina oricum se duce in rosturile de nisip iar evaporarea si cristalizarea se produc acolo unde nu conteaza. Poate de aceea piatra cubica pe Aviatorilor sau Prezan nu avusese interventii in ZECI de ani in timp ce asfaltul pus recent ma astept sa fie praf in maxim doi ani de acum inainte …

 • hm

  jumate din ce se face e imagine, PR.
  Eu nu cred în delegarea relaxată. Dacă treaba nu e făcută, nu e vina subalternului, e vina celui care-l conduce, şi tot aşa, în sus.

 • Ando

  Fartilor, mai e putin si avem Valentine’s Day, hai sa fim mai buni :-)))

 • hm

  eu cu Oprescu nu mă pup, nene!

 • ce e aia ziua valentinei? o cunosc pe vali asta?

 • just_me

  Raiden. o Valentina poate fi politicianul Valentina Matvienko, de la Rusi 😀

  Merge?

 • florin

  Si de Vlentine’s Day ii strangem pe astia de-si bat joc de noi intr-un garaj?

 • Decât să ne întrebăm unde sunt potenţialii candidaţi la primărie (că niciunul nu a ieşit la lopată), mai bine să ne întrebăm unde sunt primarii în funcţie… Oprică tot dă din gură pe la primăria pentru care plătim milioane de euro anual drept CHIRIE. Da’ Poteraş unde e? Că la mine pe stradă e zăpada până la genunchi, iar unde nu e zăpadă aluneci ca pe patinuar. Şi nici în sectoarele 5 şi 3 nu e mai bine (prin celelalte nu am ajuns de când cu viscolul).

 • Dan

  La mine din cauza pozitiei (camp viran, zona deschisa cu putine constructii) zapada s-a “disipat” sau s-a batatorit si nici macar sleauri nu am pe straduta care ma scoate direct la asfaltu’ dezghetat cu solutie. Ce (sau cine) e sub zapada nu stim si nici Vanghelie nu vrea sa afle 😛

 • Cred că Poteraş citeşte pe aici… ieri a trecut plugul pe strada mea şi a făcut drumul ca-n palmă. Deşi după ninsoarea de noaptea trecută, probabil azi nu se mai vede.

 • hm

  si mie mi-a facut ieri strada luna dom’ Vanghele, sa traiasca sa traiasca sa traiasca.
  desi la ninsorile anuntate cred ca il astept la deszapezire pe Becali!

 • hm

  ma temusem o clipa ca cauta 1000 de oameni cu lopeti.

 • florin

  FUCK THEM ALL!!!Azi mi-a trebuit o ora sa fac un drum ce altfel nu dura mai mult de 20min.Din cauza zapezii necuratate si a sleaurilor din ce in ce mai adanci si mai inguste,abia-abia am putut sa ma tin pe picioare.In Bazilescu, un utilaj cu lama curata aleile pe care nici cand e uscat nu circula nimeni,in loc sa curete aleea principala ce face legatura intre bvd.Buc.Noi si piata 16 Februarie.Pe stazile laterale aproape ca nu se mai poate circula, nici cu masina si nici cu piciorul.Eu inteleg ca aici se agata harta in cui,dar cum gasesti cuiul sub atata troienele?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>