despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor (317)

„Badigardul” a fost, cu siguranță, una din instituțiile noi ale societății contemporane.

Într-o vreme-l întîlneam… dar unde nu-l întîlneam? Poate la mercerie, la aprozar, la librărie; în rest era la post peste tot.

Subiect de caterincă, cînd îl găseam, mai degrabă, păzindu-se de Moș Ene pe vreun scăunel la bancă, la farmacie…

S-au mai schimbat lucrurile, cel puțin în farmacii – agentul de pază a devenit o specie tot mai rară.

De ce, nu știu. Poate nu merita cheltuiala. Poate-l confundau clienții cu Arșinel – cel de pe vitrină – și-i cereau autografe.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>