despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Antim, Justiţiei, Apolodor… după încă un an

scris de Ando

articolul din 2021 • articolul din 2020

Reiau, aşadar, traseul cunoscut pentru a puncta schimbările mai importante.

Pe Dr. Paul Orleanu 6A, noua clădire este aproape finalizată şi poate că e momentul să (re)vedem şi de unde s-a plecat.

Nimic nou cu terenul de pe George Georgescu, teren rămas după demolarea fostului liceu „Electromagnetica”. Doar că a devenit un fel de parking pentru maşinile buşite ale firmei de car sharing Spark.

Ca să nu mă îndepărtez de zonă, fac o paranteză pentru că am o nedumerire: oare ce se întâmplă cu blocul ăsta de pe colţul dintre strada Justiţiei şi Bd. Regina Maria, terminat de aproape trei ani şi încă nelocuit? Văd că nu mai e atârnat nici banner-ul de închiriere sau vânzare!?

Inexplicabil ce se întâmplă cu ruina fostului hotel Tranzit de pe strada Poliţiei pentru că, nici măcar acum, nu este terminată demolarea! Am şi fotografii din luna iunie, anul trecut şi, făcând comparaţia, părerea mea este că aici nu se mai lucrează!

Pe Vigilenţei nr. 5, lucrarea a avansat la corpul nou, dar pentru tot ansamblul propus aici, termenul de finalizare este depăşit… cu generozitate.

Ne mutăm la terenul din spatele ministerelor pentru că aici, răsare un nou bloc, pe traseul vechii străzi Vânători, la nr. 25.

Pe acelaşi ciot de stradă, supravieţuitorul cruntelor demolări, blocul de la numărul 17, a intrat în renovare. Mai mult ca sigur, i se va aplica şi „scârţul” de polistiren care va ascunde inscripţia cu numele arhitectului, aşa că, pentru siguranţă, o postăm noi.

 

Exceptând împrejmuirea terenului, nicio altă mişcare pe colţul defrişat, tot acum un an, de pe strada Apolodor:

Şi ajungem pe strada Justiţiei. Lucrările la complexul rezidenţial de la nr. 57 continuă, dar încă din toamna anului trecut, puteai obţine de la containerul special instalat, toate detaliile pentru achiziţionarea unui apartament. Aşa, m-am pricopsit şi eu cu… un flyer.

In schimb, pe Gladiolelor, complexul Larocca Residence, deşi pare a fi gata, ca să fiu sincer, nu mi s-a părut a fi încă locuit. Dar, vorba ceea: n-au intrat zilele în sac!

3 comments to Antim, Justiţiei, Apolodor… după încă un an

 • hm

  Ciudat cu „Tranzitul”. N-or fi bani… că dacă-s bani, e și voință.
  În rest, notabil e că n-a prea dispărut nimic.

  • Ando

   Pe de altă parte, mă gândesc să nu ne inflamăm degeaba. De lene şi din lehamite, nu am mai pozat -din nou- afişul de şantier la hotel Tranzit, dar este acelaşi de când a început demolarea.
   La o lectură mai atentă, vedem că e vorba de “demolare parţială şi consolidare parter cămin Tranzit…”

   https://simplybucharest.ro/wp-content/uploads/2020/01/3-4.jpg

   Or avea de gând să păstreze parterul, de la care să pornească o nouă clădire??? Cam aşa înţeleg eu. Ca de obicei…rămâne de văzut. Mă intrigă mai mult că beneficiarul este chiar Universitatea de Arhitectură şi Urbanism!

 • hm

  Deci e clar că nu-s bani 😊

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>