despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

2035

Nu vă lăsaţi luaţi de val de articolele de zilele astea, în care se scrie iar despre Aşa Numita Strategie 2035. Vă fac eu un rezumat – Strategia 2035 nu există.

E un melanj de TUB, de PIDU, de autostradă suspendată – şi cam atît. Nu se vorbeşte despre o schimbare de consistenţă, de sistem – şi de asta e nevoie. Nu se vorbeşte de terminarea cu standardele duble şi vitezele diferite între sectoare şi cartiere; nu. Se vorbeşte de planşe colorate – şi atît.

Şi dacă, măcar, vreunul din proiectele astea de viitor ar fi ceva ambiţios, demn de…

o metropolă influentă şi integrată european prin durabilitate şi caracter, reinventată inteligent şi sensibil, o comunitate deschisă şi evoluată, o capitală dinamică şi creativă (de aici).

… dar nu e.

2035, deci. Să rîd? Să plîng?

Să plîng. Citeam zilele trecute că în ţara noastră S. Oprescu este pe locul doi la încredere.

3 comments to 2035

  • florin

    2035? Prin 1975 cand eram la generala si aveam abonament la “Cutezatorii”,vedeam si citeam despre statii permanente pe luna,despre misiuni pe Marte,despre orase subacvatice,despre cum o sa traim cat lumea si cum n-o sa ne mai inbolnavim”ever”(pe atunci se zicea”niciodata”).Totul era ilustrat cu desene colorate ce reprezentau artistic ideile principale ale articolelor,punctul de atractie fiind un cosmonaut cu un rucsac zburator(jetpack),ce zbura “zambind spre viitor”.La aproape 4 decenii nu avem nimic din toate acelea,ba inca se mai moare de SETE pe o planeta acoperita in proportie de 85% cu apa!Si sa mai cred ca la 6 decenii se va fi rezolvat ceva,chiar si ceva marunt ca sistematizarea unei capitale din lumea aN-a?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>