despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

173 se duce

… și ziceați s-avem încredere-n ei, că știu ce fac, hai?

Peste cîteva zile liniile de autobuz 173 și 232 se „comasează”.

Traseul deservit de 173 rămîne fix la fel cum o știți, din Drumul Taberei la Șura Mare, dar de aici va continua spre Berceni pe cel al liniei 232.

Linia cea nouă se va numi însă… 232; ca să-ncurcăm un pic mintea călătorului care vede că dintre cele două trasee optimizate, 173 era cel mai mare și mai lung. Pesemne s-or fi gîndit că, din punct de vedere istoric, „32” e mai vechi – naiba știe.

Bun: o s-avem – în sfîrșit – o legătură directă între Berceni și Drumul Taberei, ceea ce nu-i rău.

Legătura spre Unirii a fostului 232 e lăsată, pesemne, în grija tramvaiului 7: acceptabil. O să fie ciudat să nu mai avem autobuz pe 11 Iunie.

Se putea mai bine? Mereu l-am văzut pe 173 ducîndu-se spre Timpuri Noi, dacă e să mă-ntrebați pe mine.

Cît despre ce ar fi putut face mai bine vechiul 232, zău așa… din momentul în care a fost scos de pe Fabrica de chibrituri, i s-a tăiat din utilitate.

Rămîne o nevoie uriașă să apară un traseu nou adiacent, pe Spătaru Preda: părerea mea.

Vedeți voi, ce se face acuma se cheamă eficientizare de costuri, de timp, de consum doar în folosul STB, însă cetățeanul are nevoie, în realitate, de crearea unor legături noi, de acoperirea cu transport public a unor străzi pe unde nu circulă nimic – asta ar fi în folosul lui.

Listă de articole selecționate despre transportul public – aici

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>