despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o tendință ce trebuie încurajată.

Parcă-parcă!

Constatam, nu cu mult timp în urmă, reticența cofetăriilor obișnuite de a inova; inerția de a se înscrie în ceea ce putem numi „trenduri”. Cofetăria cu succes tradițional se mulțumește, mai mereu, să funcționeze cu produsele recunoscute îndelung de clienți.

Numai ușor nu-i e, să știți! Trebuie, desigur, să cîștige bani; nu poate întotdeauna să scumpească prăjiturile, nici să le micșoreze și nici să „umble” în mod nefericit la ingrediente. În același timp, trebuie să ție cît de cît pasul cu nevoile cumpărătorului de azi: să-l lase să comande dinainte, prin internet, să fie pregătită să-i livreze – și cîte și mai cîte!

Așa că orice produs nou care apare-n oferta unei cofetării obișnuite e împlinirea unei nevoi: poate e un tort nou care se cere la petrecerile copiilor, vreo prăjitură mai ușoară, prielnică clientului mofturit – în orice caz, ceva care nu-i lesne de făcut… dacă nu-i neapărat nevoie!

Cu toate astea, uite că parcă-ncepem să găsim cîte un produs nou pe la cofetării. Ceva nemaifăcut, ceva reinterpetat, ceva încercat; în orice caz, ceva care poate fi și îmbunătățit, la nevoie.

Căutați și-ncercați noutățile, atunci cînd apar în galantare. Și, mai ales, dați-le de știre apoi celor ce le-au făcut: dacă v-au plăcut, dacă le-ați fi vrut altfel, dacă le-ați lua din nou. Ajută pe toată lumea.

Citiți mai multe: Cealaltă parte a cofetăriei • face unul, fac toți • cum stăm cu prăjiturile • oamenii nu se mai pricep la prăjituri

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>