despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Mitocanii la cumparaturi

Mitocanul perfect merge la cumparaturi cu familia: cu sotia si cu maica-sa; daca e si un plod cu ei, asta inseamna bonus. Mitocanul se opreste in fix intre rafturi si acolo ramine; ca sa treci de el, trebuie sa te furisezi incet pina-n ceafa lui, sa urli ‘Paaa-aardon!‘ si sa-l calci pe labe cu caruciorul tau – nu poti sa-l urnesti altfel!

Mitocanul ajunge la casa inaintea ta; acolo descoperi ca are doua carucioare (intr-unul e un bax de ulei, unul de cola, unul de apa si citeva pet-uri de bere) si un cos plin. Produsele din cos sint ale mamei si se vor trece pe un bon separat. Mitocanul aseaza lucrurile pe banda, la casa. Unele nu au cod de bare; asa ca sotia mitocanului se duce inapoi in magazin si cauta altele; dureaza doar cinci minute (zece daca se-ntilneste cu o vecina). Mitocanii descopera la sfirsit ca pentru cele doua carucioare pline trebuie sa plateasca 5 milioane (ei se pregatisera pentru maxim 3). Insa mitocanii au bonuri de masa; ba chiar au de doua feluri, insa cele care trebuie scrise nu sint scrise – si cele care sint scrise nu sint rupte din cotor. Casiera accepata bonurile nescrise si le rupe pe celelalte din cotor pentru mitocani – insa tot mai trebuie vreo doua milioane. Mitocanii nu dispera; au card – si poate a intrat salariul pe el (vineri seara nu intrase, dar azi, duminica sigur a intrat!). Mitocanul scoate primul mobil si cauta in memorie PIN-ul cardului; cauta si-n al doilea mobil, si pina la urma il gaseste, si fireste ca prima data introduce PIN-ul gresit (daca ai pacate multe, o sa insiste si o sa-si blocheze cardul!). Oricum nu sint bani pe card, asa ca mama mitocanului scoate portofelul si plateste restul de bani in cash. Mai dureaza doar cinci minute pina cind mitocanii pun toate lucrurile in pungi, mormaind suparati ca nu mai pot lua 20 de pungi gratis in plus.

Ii reintilnesti in parcare. Au legat carucioarele unul de altul ca sa recupereze monedele din ele si ti-au blocat masina.

1 comment to Mitocanii la cumparaturi

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>