despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

de ziua ta, criminalule

Eu zic că nu mai e cazul să sărbătorim mîine Ziua Femeii. Uitîndu-mă la evenimentele groaznice din ultimele zile, socot că trebuie neapărat să avem grijă de Bărbaţii noştri.

S-a dovedit că bărbaţii sînt nişte creaturi gingaşe, debile, sensibile – neapărat trebuie să îi protejăm.

E tare greu să fii bărbat în ziua de azi, se pare. Odinioară, cînd tot ce-şi putea dori de la viaţă un bărbat era să nu sfîrşească cu burta spintecată, luptînd prin cine ştie ce mlaştină pentru gloria vreunui rege gîngav şi bălos, era mult mai simplu.

Acuma e greu! Trebuie să munceşti, să ai grijă de ai tăi – dar mai ales, să faci faţă dreptului femeii de a-şi spune NU. Şi – cum dracu? – bărbaţii nu pot să-nţeleagă cum de o femeie are dreptul să le spună NU. Nu pot – şi pace!

Aşa că-şi iau copiii şi se aruncă într-un lac. Aşa că descarcă un încărcător la-ntîmplare în nevastă şi-n alţi oameni la fel de nevinovaţi.

Scriu asta pentru că încep să aud, timid, pe la colţuri, veşnica replică: “da, dar o fi ştiut el, bărbatul, de ce a făcut asta! O fi fost şi ea, femeia, vinovată!”

Da – tot femeia e vinovată, animalelor. Că n-a acceptat, că n-a stat, că n-a vrut.

Poate ar trebui să ţinem o zi de doliu naţional, în care să nu mai auzim glume proaste, să nu ne mai uităm la căcaturi – şi să ne gîndim mai bine. La ordine de restricţie, la protejarea victimelor violenţei…

Şi să nu mai dăm vina pe lucruri pe care nu le putem controla. Ba e din cauza sistemului – fute-m-aş pe el de sistem, ba e din cauza lipsei de comunicare, ba e din cauza lipsei de afecţiune… Poate e din cauza noastră.

Aveţi grijă de bărbaţi, vă rog. Respectaţi-i, cocoloşiţi-i, gîdilaţi-i, ungeţi-le pistoalele cu vaselină; luaţi-le şi flori. Poate-o să vă lase în viaţă măcar de 8 Martie.

10 comments to de ziua ta, criminalule

 • Ando

  TRIST,dar totul e numai si numai din cauza noastra !

 • Dan

  Daca a scris de rau la horoscop ce e de facut? (evil)

 • Serban

  In RO, problema e ca multi parinti, mai ales MAME, isi cresc baietii ca pe niste mici dictatori. Cu cat progenitura face numai ce vrea ea, ba ii mai asupreste si pe ceilalti copii, cu atat ele sunt mai mandre. Astfel, la maturitate, acestor copii, care au fost invatati ca lor li se cuvine totul si ca ceilalti nu prea conteaza, le va fi foarte greu sa primeasca un simplu raspuns de “NU”.

  Mai e si aspectul responsabilitatii, care deasemenea lipseste din educatie. Exemplu: In parc, copilul, din neatentie, se loveste de un leagan. Reactia mamei: “Nu mai plange puisor. Uite, pedepsim leaganul, il batem, da si tu!”, deci leaganul e de vina ca ala micu’ nu se uita pe unde merge…

  Cred ca o implicare mai profunda a tatilor in cresterea copiilor, nu e numai binevenita, ci chiar necesara! Parerea mea…

 • florin

  Am inteles ca “pistolarul” e politist si de aceea il intreb:Bine ma animalule niste mafioti,niste traficanti de droguri sau de carne vie,niste talhari la drumul mare,niste violatori de copii si de batrane,niste criminali cu sange rece(asa ca tine),niste lepadaturi care fura si ultimul ban unor amarati,nu puteai ma sa impusti?Sau aia au drepturi si trebuie aplicata legea?Pana cand legea nu va fi sustinuta cu streangul,glontul,injectia letala sau scaunul electric nu va fi liniste!

 • hm

  Florine, nu-i vezi pe frustraţii ăştia trişti? N-au decît tupeu să terorizeze bătrîni, femei, tineri, oameni liniştiţi. La ăi cu adevărat periculoşi se cacă pe ei de frică.

  Şerbane, nu-i neadevărat, da’ lasă şi tu, că-i ziua mamei pe aproape 😉

 • florin

  HM,ca se kk pe ei de frica n-ar fi asa de grav,mai grav e ca sunt mana in mana cu periculosii.Care si astia,daca ar stii ca-i asteapta Sf.Petru la judecata n-ar mai fi asa de periculosi.Astea sunt rezultatele intrebarii filozofico-religioase “Da’ cine ne da noua voie sa luam viata cuiva?”Si nimeni nu intreaba”Da’ criminalului cine ii da voie?”

 • Dr2005

  Criminalul cu pricina se purta urat cu sotia de muuuult timp, nu de o zi, doua. Iar pana in 2010 (cand s-a angajat la Militie), era implicat in lucruri mai spre limita gri a legii (da’ nu mai conteaza acum, minim 25 de ani o sa stea la zdup, o sa aiba casa si masa pe banii nostri). V-o spune unul care a avut (ne)placerea de a cunoaste familia respectiva.
  Intr-adevar, educatia primita acasa are si ea rolul ei in dezvoltarea psihica a individului… iar copii, dupa cum au spus antevorbitorii mei, sunt crescuti pe ideea ca orice li se intampla, nu sunt ei de vina (vezi faza cu batutul leaganului), iar cand ajung mai mari sunt invatati ca ,,daca da unul in tine, da-i si tu”. In plus, sunt si ultra-rasfatati (am vazut copii de scoala carora parintii le pupa mainile!!). Si uite asa ajung la scoala, unde invata ca totul se rezolva cu pumnul (ca altfel sunt considerati paraciosi ai ajung ei ciuca batailor colegilor), apoi ajung la liceu unde invata sa fumeze, sa se bata (ca lumea, inclusiv cu cutite si alte obiecte ,,de ajutor”) si sa si-o traga ca iepurii, apoi li se urca la cap ca ei sunt mari si tari si ajung sa-si innece copii, sa-si impuste nevasta si cate si mai cate. Grav e si ca ei traiesc cu impresia ca ce fac e bine si-si educa si copii dupa acelasi principiu… care copii cresc si ciclul se reia.

 • florin

  Va dati seama ca animale ca asta stau in puscarie si pe banii victimelor sau rudelor acestora.Se poate ajunge la situatia in care,in timp ce animalul sta la caldura,cu mese la ore fixe,cu lucruri curate si NEFACAND NIMIC,rudele victimei sa nu aiba ce manca,sa fie aruncate in strada ca nu-si pot plati rata la casa,sa umble in zdrente ca nu au bani de haine!Daca asta se cheama dreptate si drepturile omului,atunci,eu ma pis si pe una si pe alta!

 • Dan

  Puscaria inseamna in primul rand program fix (trezire la 6 sau mai devreme), mancare de proasta calitate, “colegi” formati in cele mai promiscue medii cu putinta, homosexualism, umilire si batai. Daca in alte tari inseamna hotel… Btw, daca primesc solicitari o sa pozez masina care transporta detinuti de la puscarie la judecatorie, are traseu zilnic sub geamul meu; sa nu creada cineva ca ii cara cu mertzanu’ cu clima trizonica si dvd in tetiera.

 • Harvey

  Asta cu “da, dar o fi ştiut el, bărbatul, de ce a făcut asta! O fi fost şi ea, femeia, vinovată!” e din seria:
  1. “a căzut toată vina pe amărâta aia” – vezi asistenta de la Giuleşti şi
  2. “foarte bine, să ardă drak toţi ţiganii”, când mai moare câte un copil legat de pat sau încuiat în casă sau în ce stăteu ei.
  Din acest motiv, eu i-aş băga pe criminali la puşcărie cu tot cu suita de animale care-i aprobă numai aşa, să-i aibă de pets.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>