despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Case căzute 504 – Str. Spătarul Preda 2

Singura clădire ce-a mai rămas din fosta fabrică de ulei „Muntenia”, cea demolată acum vreo 15 ani. Și-a rămas pustie.

 

Revedem și atmosfera de-acum jumătate de secol:

   

mai multe despre Case căzute

6 comments to Case căzute 504 – Str. Spătarul Preda 2

  • Ando

    Formidabil! M-am uitat pe google maps. De 15 ani stă terenul ăla pârloagă?

  • hm

    Da, nimic, nimic, nimic.

  • catherine

    Aș recunoaște oricând mirosul dulceag de semințe care, în timpul procesării pentru fabricarea uleiului, împânzea cartierul… spre deosebire de cele care adiau dinspe oareșce făbricuțe de prelucrat piei, tot prin apropiere.
    Altfel, nu pot decât să mă gândesc cum naiba se duseră pe copcă atâtea fabrici de prelucrare a diverse materii prime iar noi ne înghesuim să cumpărăm uleiul/făina/etc din import și tremurăm de teamă că nu le-om mai găsi.

  • Je

    economica.net/terenul-unei-foste-fabrici-din-bucuresti-se-pregateste-pentru-turnuri-cu-noi-apartamente_555725.html

    “Noul proprietar, firma City Bistro Management, are certificat de urbanism, pentru blocuri de apartamente înalte de 10 etaje. Acesta este un pas pentru obținerea autorizației de construire.
    ……În toamna anului trecut, City Bistro Management a câștigat nouă contracte ale societății Amenajare edilitară și salubrizare, companie deținută de Consiliul Local al Sectorului 5, cu o valoare totală de 624.000 de euro, potrivit datelor din SICAP. Contractele prevăd lucrări electrice, de reparare și întreținere a suprafețelor de tartan și alte lucrări de reparații de la mai multe școli din sector.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>