despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o recomandare.

… dacă sînteţi dintr-aceia care mai scapă lingura prin borcanul de finetti s-ar putea să vă bucure vestea asta.

În poza de mai sus vedeţi o cremă tartinabilă de zile mari. E de-o mie de ori mai bună decît orice Finetti, de-o sută de ori mai bună decît Nutella-şi-aşa-mai-departe. Unde mai pui că se vinde la de două ori mai ieftin decît orice alta – cutia asta de 400 de grame e vreo 4 lei şi 50 de bani.

O singură problemă este – nuxee se găseşte doar la Penny Market.

Da – ştiu; nu prea se face să mergi la Penny. Lumea bună e musai să meargă la Lidl. Nu-nţeleg snobismul cu Lidl. Ceea ce la Lidl se vinde ca marcă proprie poate fi produs în Polonia; dar ceea ce găseşti la Penny şi doar la Penny poate fi produs chiar în Germania – ca de exemplu crema asta.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

10 comments to o recomandare.

 • Cum e aia cu snobismul de Lidl?
  Ce-are Lidl de-i de lume bună? Că eu merg doar la Realul de peste drum şi habar n-am. La Lidl e rahatul cu moţ, sau ce?

 • Hai ca m-ai facut sa o incerc; avand in vedere faptul ca sunt un cunoscut amator de Nutella. Penny(s)u` e cam departe de locul meu de bastina din oras, dar fac un efort. Sal`tare!

 • hm

  ohoo, Diacritico, este snobism cît cuprinde la Lidîl.
  Oameni care pînă să se deschidă Lidîl nu ştiu cum au trăit pe lumea asta. Că la Lidîl avem aşa:
  – laptele la cutie e mai bun (au două mărci în total, una e laDorna şi ailaltă e de-a lor şi e adusă de prin Cehia)
  – pîinea e cea mai bună (deşi e fix aceeaşi ca peste tot)
  – nu ştiu-ce cajcaval special, nu ştiu-ce proşciuto, nu ştiu-ce brînză cu piper pe ea şamd – care altundeva nu se găsesc, nene! altundeva nu.
  – oamenii ăştia vin în fiecare zi la serviciu şi se laudă cu ce şi-au mai luat de la Lidîl; chestii care altimterea se găsesc în orice alt hipermarket.
  Mă rog, oi avea eu ghinion să cunosc numai fani Lidîl! S-o putea şi asta.

  Ciprian, să nu te pun pe drumuri degeaba. Dacă nu ţi-o plăcea?

 • Matakus

  Deci mie Penny îmi aduce aminte doar de 2 Mai. Și cu drag carevrazică. Pen-că acolo-șa făcem cumpăraturile (în Mangalia) ca să ne simtem bine la pension. Și-s multe cestiuni bune și ieftine. Nu de la corporații. Par egzampl, au niște batoane dă cereale buneeeeee (miam-miam) pt. copchii dă doișpe ani (cum e fi-mea) sau chiar pt. găligani ca mine care pedalează din 2 Mai până în Mangalia doar pt niscai șubereci și covrigi 😉
  Dar din păcate nu am p-acilea pîn’ zonă un Penny.

  Și hai să nu dădem cu barda în Lidîl. Că înainte să fie Lidîl ierea Plus. Și, din ecsperiența de câțiva ani încoa, te simțeai bine făcând cumpăraturi și colo și colo. Cam cum e la Cauflandu și Bila din Barbu Văcărescu. Sunt aproape și ce nu găsești ok într-unu’ sigur aare în ălălant…

 • Partea funny e câte ştiu eu, în Italia Lidl e considerat cam naşpa, că e magazin de români – i.e. un’ se duce românu’ Gelu să-şi cumpere cârnaţu’ şi berea, după care face picnic în parcarea magazinului, cu berea şi cârnaţu’ respectiv. I mean, magazin de genul ăla de români.

 • hm

  egzistă şi alt fel de rumâni?

 • Egzistă, da-n Italia îmi pare că tre’ să dai cu tunul să-i găseşti.

 • Dan

  Pana una-alta ma autorecomand pe mine, m-am apucat sa scriu la altii acasa lucruri pe care nu le citeste nimeni 😉

 • hm

  Păi eu o să citesc!
  Şi cred că… nu numai!
  Dacă mi-e permis…
  http://romaniadigitala.ro/rodigi/blog/

 • Cum sa ma pui pe drumuri degeaba? Penny(s)u` e la 800 metri de mine. Pana acolo poate imi mai vine o idee pentru blog. Toate faine!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>