Iată un subiect pe care-l abordăm cît mai e vreme: ferestrele cu tîmplărie de lemn ale caselor vechi. Cîte din ele încă se țin bine închegate și azi! Cîte din ele – cu cuvenitele pernuțe dintre geamurile duble – nu lasă frigul, iarna, înăuntru; iar vara – datorită oberlihturilor bine gîndite – păstrează răcoarea binefăcătoare!
Și cîte din ele nu-s veritabile lucrături estetice, punînd în valoare – alături de ancadramente meșteșugite – casele!
… tîrziu să ne-apucăm să le admirăm? Nu într-atît de tîrziu, nu tragic de tîrziu: încă se mai păstrează, încă se mai restaurează – nu se schimbă toate cu termopan prost.
Felicitari!
Formidabila documentare, a necesitat multa munca pe teren.
asta merita sa fie disponibila si sub forma de PDF, desigur cu detalii.
Bravo!
Vai cum arată nr 67, cea cu merele…! Era toamnă, iarnă? Ce clădire se oglindește de visavis,oare?
Și eu aș vrea povestea fiecăreia. Așa, sunt prea multe deodată, nu știi ce să alegi, ce să comentezi. Unele-s celebre, răs-văzute/pozate, altele anonime, dar poate au un chichirez…
Haideți cu detalii. Sau, măcar, uite o idee: când nu aveți ce posta, băgați o fereastră și concurs liber – ce putem spune noi, cititorii, despre ea – unde e, cine locuiește dinapoia ei, etc. Cred că merge și cu uși.:)
Toamnă, pe strada Corbeni, chiar casa maură se oglindește.
Concurs, povești? Ar fi frumos.
Fereastra-medalion din imaginea nr.92, foarte fotografiată de internauţi, aparţine clădirii de pe Plantelor nr. 4 ( este pe latura dinspre str. Pictor Romano). Acum, aşa cum am scris, casa este într-o amplă renovare.
https://www.simplybucharest.ro/?p=73173
Chiar zilele trecute, am trecut pe acolo, am aruncat o privire sub prelata de şantier şi sper ca fereastra-medalion să fie păstrată, împreuna cu capul de leu.