despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor

baraca Fornetti din Piaţa Victoriei a ajuns pe Buzeşti, un picuţ înainte de intersecţia cu strada Dr. Sergiu.

Nu-mi dau seama dacă urmează o extindere mai mare, dar am început să remarc o reţea de magazine mititele în genul defunctului Mic.ro: se cheamă mme. Să vedem.

9 comments to din zbor

 • Tudorache Gabriela

  Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

 • Anonymous

  Nu sunt oare tot a lui Ptriciu,nu ma mai mira nimic.

 • Interesant că Fornetti e foarte popular în Ungaria… practic, e pe toate drumurile, atât în Budapesta, cât şi în alte localităţi. Păcat că nu am ştiut să cer ,,Fornetti cu telemea” în maghiară… m-am mulţumit cu ,,Pizza Baconas” (care se pronunţă ,,piţa beconaş”), că aia era singura pe care ştiam s-o cer :))

 • hm

  da’ la preţ, cum sînt în Ungaria?

 • 330 forinţi (~ 5 RON) o pizza. Un pontino (cum se chema pizza lor la noi) la noi parcă era mai ieftin. Restul… nu ştiu cât era kilu’, că scria în maghiară şi eu ,,nem tudom”. Erau nişte preţuri afişate, parcă ceva gen 190 HUF şi altele 139 HUF, probabil erau la suta de grame. Pentru valoarea în RON înmulţiţi cu 1,5.

 • hm

  cam ca pe la noi, îmi dă mie.
  Sau – raportat la venitul maghiarilor – mai ieftin.

 • Apropo de preţurile la unguri, în afară de transportul în comun (320 HUF / călătoria), restul se vinde la preţuri mai mici sau, în cel mai nefericit caz, egale cu cele din România. De exemplu, apa minerală e 70 – 100 HUF, iar aia importantă din RO (Borsec plată la 2l) e vreo 200 HUF, adică mai ieftină ca la noi 🙂 Ca fapt divers, un bilet de IC la MAV pentru 225 km e 60 RON. La noi e 67,6…

 • hm

  eram sigur…

  Tot la categoria “ce fac alţii” citii ieri că din 2013 în Tallinn transportul public va fi gratuit.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>