despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Încălţăminte: magazinul Carra

Magazinele de fabrică sînt un lucru grozav – că e vorba de haine, de încălţăminte sau chiar de mezeluri. Sînt oameni care îşi cumpără haine doar de la Apaca, care atunci cînd au un drum prin cine ştie ce oraş ştiu pe unde să se abată ca să găsească cine ştie ce chilipiruri. Mi-aduc aminte cu drag de întîmplarea care mi-a scos în drum magazinul fabricii de încălţăminte Marelbo de pe lîngă Rădăuţi (e unul şi-n Bucale, la intrarea pe Lipscani). Mi-aduc aminte şi de magazine de fabrică uitate azi din Bucureşti (ce tricouri găseam la Crinul, oho!) – dar partea cea bună e că şi azi mai găseşti lucruri foarte bune şi foarte ieftine în astfel de magazine.

Partea mai proastă e că nu întotdeauna ştii unde sînt magazinele astea; sau nu ai drum (sigur nu ai drum!) să ajungi, de exemplu, pînă la Antilopa în Pantelimon. Las-că nici magazinele astea nu sînt deschise, de multe ori, decît în timpul orelor de serviciu ale fabricii; rar găseşti vreunul care să fie deschis după 6 seara ori sîmbăta.

Dar e folositor să ştiţi că, dacă vă trebuie pantofi, aveţi de unde alege:

 • Antilopa mai are un magazin foarte mic în Berceni, în staţia troleului 77 de la intersecţia străzii Izvorul Rece cu bulevardul Constantin Brâncoveanu. [nu mai e – 2013]
 • Eledur are magazinul fabricii pe Calea Rahovei, imediat după intersecţia cu Calea Ferentari.
 • Comart are magazinul fabricii pe Strada Turda, chiar vizavi de parcul Regina Maria –  la staţia lui 41.
Acuma să vedem unde voiam să ajung. Ocolind traficul înspre Rahova şi fofilîndu-mă pe străduţe, m-am apropiat de casă luînd-o pe Spătarul Preda; de obicei pe strada asta mă uit la drum, încercînd să ocolesc gurile de canal – dar de data asta mi-am aruncat privirea şi-ntr-o parte; şi am văzut un magazin mic cu nişte afişe în geam: “încălţăminte”, “preţuri de producător”. M-am oprit – şi bine am făcut.
Este magazinul unui producător mai mic şi poate mai puţin cunoscut – Carra. Cele mai multe modele sînt, e adevărat, de damă. Dar şi puţinele care sînt pentru bărbaţi merită un drum pînă acolo.
Zic eu că nişte pantofi sport mişto, din piele mişto, care se vînd cu 50 de lei, sînt o afacere. Sau nişte mocasini care se vînd cu 90 de lei – de ei ce ziceţi?
Magazinul Carra este pe strada Spătarul Preda, la mijlocul distanţei dintre Viilor şi Trafic Greu (Progresului). Închide seara la 6. Din păcate, în weekend nu e nimeni acolo. Nu primesc cărţi de credit.

12 comments to Încălţăminte: magazinul Carra

 • pe partea fabricii Muntenia sau pe vis-a-vis?

 • alex

  Utile informatii. Chiar cautam magazine ale producatorilor romanesti de pantofi.

 • Dan

  Parca de la astia si-a cumparat doamna ceva cand au avut taraba in “cort” aici in fata. Btw, cortul a disparut, a ramas insa mizeria…

 • hm

  dac-ar pune mizeria-n cort şi-ar lăsa-o acolo…

 • ,,Sînt oameni care îşi cumpără haine doar de la Apaca”
  Apropo de APACA, acum vreo câteva luni am intrat prin magazinele de acolo. 90% din marfă era Made in Turkey, restul era de prin Vietnam, Cambogia, Malaezia etc. Asta deşi sunt vreo 3 – 4 producători de confecţii în clădirile respective, dar ăştia vând preponderent la export.
  Tot apropo de clădirile din fosta APACA, e o dezordine totală pe acolo, n’şpe mii de firmuliţe, unele de îmbărăcminte şi încălţăminte, altele vând diverse produse, e o sală de forţă, desigur e şi policlinica… da’ nu e nicio hartă pe nicăieri, stai şi te învârţi în stânga şi în dreapta.

 • As mai adauga:

  Clujana – un magazin de desfacere exact pe Splai, intre Piata Unirii si Calea Victoriei. E micut, si nu am intrat niciodata, dar era ceva incaltaminte inauntru.
  Si mai au un magazin in Bucuresti, am trecut candva cu bicla pe langa el, dar nu mai tin minte pe unde. Google for it 🙂

  Grisport – magazin de desfacere intre statiile de metrou Dimitrie Leonida si Berceni (e cam la mijloc intre statii, preferabil de coborat la Dimitrie Leonida). Ptr cei ce vor sa ajung cu metroul, sa stie ca nu exista trotuar si sunt si cativa caini inofensivi in cale 🙂 Plus pungi, mizerie si un peisaj dezolant de margine de Bucuresti industrial. Dar incaltarile sunt bune si preturile bune (am deja 2 perechi de la ei si sunt multumit).

 • hm

  buun, ţinem minte!

 • curios

  Apropo de Grisport, mai este un magazin care vinde produselele lor pe str. Franceza, chiar vizavi de Curtea Veche. Am si eu 2 perechi de pantofi si una de bocanci de la ei si sunt foarte multumit!

 • paul

  Foarte utile informatiile. Bravo!

 • hm

  magazinul Antilopa din Berceni nu mai e

 • Razvan

  MAGAZINE COMART(conform site-ului lor)

  Calea Victoriei nr. 101- tel 021 222 34 61
  Calea Victoriei nr. 52- tel 021 313 11 01
  Str. Doamnei nr. 3 -tel 021 315 11 50
  Bd. Dacia nr. 43 -tel 021 211 39 54
  Calea Mosilor nr. 127 -tel 021 314 06 00
  Calea Mosilor nr. 288 -tel 021 211 06 18
  Str. Mendeleev nr. 12 -tel 021 316 81 69
  Str. Turda nr. 48-tel 021 222 48 81

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>